2016. április 3., vasárnap

Programajánló április 4-10.

Tavasz, tavasz, tavasz! Visszavonhatatlanul itt van a madárcsicsergéssel, virágzó fákkal és kerti munkákkal együtt. Aki ennek ellenére mégis inkább benti elfoglaltságokat keres, az olvassa el e heti programajánlónkat. Van miből válogatni!

Ma este az is menjen templomba, aki különben nem szokott, ugyanis a Kubinyi téri katolikus templomba a Veliss Bass Quartet látogat el. Az este 19.00 órától kezdődő koncertre belépődíj tetszés szerint.

Akit érint, az már biztosan tudja: a beiratkozás a Kármán József Alapiskolába és Óvodába április 4-én hétfőn 15.00 órától lesz.
 

Április 4-én (hétfőn) a Nógrádi Könyvtárban találkoznak a „szót értők” némi poétika mellett, hiszen ez most a „Versek ideje” lesz. Mindenki felolvashatja kedvenc versét, akár a sajátját is. A 17.00 órakor kezdődő találkozóra a könyvtár főbejáratán keresztül lehet ingyen bejutni.

Aki moziba menne, annak szíves figyelmébe ajánlom az Agáva című filmet, amely a Galéria üzletközpont mozijában tekinthető meg április 3-6. között, tehát vasárnaptól egészen szerdáig 16.40 illetve 18.00 órai kezdéssel. A filmben a Komáromi Jókai Színház színészei is felbukkannak, Bandor Éva és Mokos Attila képviseletében, sőt a női főszereplő, Katarína Šafaříková is rendelkezik magyar gyökerekkel.

Április 4-5-6, tehát hétfőtől szerdáig, egy kis kreatívkodásra várják az alkotni vágyókat a Nógrádi Művelődési Központba délután 15.00 – 17.00 óra között. Hétfőn és kedden enkausztika (viaszfestés) lesz a programon 4 euróért, szerdán pedig kerámia ékszerek készíthetők 3 euróért cserébe.

Április 6-án (szerdán) az évtizedek óta népszerű Pavol Hammel mutatja be Losoncon is immár 37-ik albumát. Az este 19.00 órakor a B. S. Timrava Színházban kezdődő koncertre jegyek 12 eurós áron még korlátozott számban kaphatók.

Április 7-én (csütörtökön) érdemes lesz elugrani Fülekre, ahol 16.00 órától Szálinger Balázs költő előadása hallgatható meg „A költészet napja” alkalmából a Városi Művelődési Központban.


Pénteken, vagyis április 8-án aztán tényleg ki-ki kedve szerint választhat:
Losoncon 15.00 órakor kiállítás nyílik, ezúttal a Galéria üzletközpontban a Magán Képzőművészeti Szakközépiskola Magán Művészeti Iskola* által meghirdetett nemzetközi versenyre beérkezett gyermekrajzokból.


Aki ennél komolyabb művész festményeiben szeretne gyönyörködni, az sétáljon el a Szabó Gyula Emlékházba, ahol Štefunková – Szabó Erzsébet jubileumi kiállítását nyitják meg 17.00 órától, Kubička Klára méltatásával és az Egyházi Művészeti Alapiskola diákjai fellépésével fűszerezve. A kiállítás május 15-ig tekinthető majd meg.

Aki viszont festmények nézegetése helyett a szóképek erejére kíváncsi, az látogasson el a Kármán Napok utolsó rendezvényére az Alapiskola Kármán-termébe, ahol a költészet napja alkalmából Laboda Róbert: Túlzások című kötetéről, illetve a slam poetryről esik szó sok egyéb mellett. Laboda Róberttel 18.00 órától Szászi Zoltán beszélget.


Közben Füleken a Városi Honismereti Múzeumba, illetve annak udvarára menjenek a veterán autók iránt érdeklődők, ott ugyanis 16.30 órától Jaroslav Balčík magángyűjteményének darabjait tekinthetik meg. Kísérőprogramként veterán autók találkozóját is tartanak.

Rimaszombatban ugyanaznap az egykori kassai iparistákat várják sok szeretettel a Tompa Mihály Gimnázium dísztermébe, ahol Albert Sándor: Az ipari – több mint egy iskola című kötetének bemutatójára és a Gömöri  Iparisták Klubjának megalapítására kerül sor 18.00 órás kezdéssel.

Szombat este, azaz április 9-én irány a Franz Sörfőzde, ahol ezúttal a nagy népszerűségnek örvendő Korben Dallas nevű együttes ad koncertet 20.00 órától. Jegyek 12 euróért kaphatók.

Kívánok mindenkinek kellemes tavaszi élményeket!

(*javítva: ápr. 4.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése