2016. április 16., szombat

Ismét FEL A FEJJEL! - játék

Amint ígértem áprilisban is játszunk, most visszakanyarodunk a már jól ismert FEL A FEJJEL! elnevezésű játékunkhoz, nem vagyok mostanában annyira kreatív mint szeretném... :-)
Aki nem tudná miről beszélek, a játék lényege, hogy mutatok egy fotót és meg kell mondani melyik épületen található az adott részlet.
Egyébként az első ilyen játékot 2 éve márciusban játszottuk itt a blogon. Akkor az épületről fényképet kértem beküldeni, ez a kitétel most is igaz, de ha csak szóban írja meg valaki a helyes választ, azt is elfogadom. Csak pontosan kell megírni melyik épületről van szó.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy a Fel a fejjel játékot a Losonc szeretlek című vetélkedőkben is használtuk, az első alkalommal több volt a találgatás mint a konkrét ismeret, de a végére már nagyon belejöttek a játékosok az épületek felismerésébe...)

Mutatom tehát a fotót, ugyan pár évvel ezelőtt készítette Puntigán József, de ma ellenőriztem, ez a fura fej változatlanul a helyén van.


Szóval melyik épületet díszíti ez a fura alak?

És hogy tudjuk miért emelgetjük a fejünket, tornáztatjuk a nyakunkat és bámuljuk ismét a losonci épületek tetejét (is), mutatom a nyereményt.
Ezúttal egy kedves ismerősöm - Kati - hobbijának eredménye nyerhető meg, konkrétan az alábbi két párna valamelyike. A párnák kézzel festettek, Kati kérésre akár más színben is elkészíti a nyertesnek.


Egyébként Kati hobbijának szentelt facebook oldalán érdemes körülnézni, hiszen nem csak ilyen - mondjuk úgy absztrakt - mintájú párnákat fest, hanem kedves, egyedi mintákat is, de rendeltek már tőle fáraófejet is, sőt ha van rá alkalom, akár a gyermekek arcát is kipingálja, igazán sokrétű teremtés :-)

Egy kis kedvcsináló a Katy art oldalról

A párnahuzatok moshatók, vasalhatók, egyedi méretben is elkészíti, de akár egyedi festett mintájú táskát is lehet kérni tőle. A képek a műveiről ITT nézegethetőek, sőt az oldalát is szabad lájkolni!

De visszakanyarodva a játékra, annyit segítek hogy a Kubinyi tér környékén érdemes felfelé tekintgetnünk.
A szöveges helyes megfejtés vagy a fotó (vagy mindkettő) beküldési határideje április 24. (vasárnap) éjfél. A blog e-mail címe változatlan (losoncianziksz@gmail.com), de facebookon üzenetben is érkezhetnek a megoldás.

Jó nézelődést a városban, májusban pedig majd együtt nézelődünk fölfelé meg mindenféle más irányba is, nagyon izgalmas lesz a májusi városnéző sétánk, ígérem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése