2016. április 17., vasárnap

Programajánló április 18-24.

FEL A FEJJEL! című játékunk fontos eleme.
Lassan de biztosan áthuppanunk április második felébe, csak szólok, hogy a természet naponta változik, nincs kifogás, ki kell mozdulni.

Aki a vasárnap délutánját mégis a négy fal között szeretné tölteni, és mondjuk kisebb gyerkőc is van a közelében, az bandukoljon el a Galéria üzletközpontba, ahol 14.30-tól mesedélutánt rendeznek a kicsiknek (szlovák nyelven), ezúttal a 7 kecskegidáról szól majd a történet.
Egyébként a pláza honlapján azt hirdetik, hogy eredeti kézműves termékek interaktív kiállítását tartják ugyanott, a termékek meg is vásárolhatók.

Aki szeretné tájainkat viszontlátni a mozivásznon is, az nézze meg a tavaly készült Stanko című road movie jelzővel ellátott szlovák filmet, amelyet Olaszországon kívül épp Losonc, Rimaszombat és Poltár környékén forgattak. Szintén a Galériában látható egészen szerdáig, minden nap 20.45 órától.

Moziba a héten a Franz Sörfőzdébe is mehetünk, április 19-én (kedden) egy brazil animációs filmet vetítenek 19.30 órai kezdettel. A fiú és a világ című 80 perces filmet 3 euróért cserébe tekinthetjük meg.

Másnap is mehetünk a Franzba, ugyanis koncertre várnak oda minden érdeklődőt. Este 20.00 órai kezdettel egy eperjesi gitáros-énekes szórakoztatja a nagyérdeműt, 3 eurós belépődíjért cserébe.

Mellesleg április 20-án (szerdán) reggel 9-kor a könyvtárosok a losonci ligetbe várják a kicsiket és nagyokat, a Könyvbe rejtett erdő című rendezvény sok érdekességgel szolgál majd.

A Nógrádi Múzeum és Galériában közben új kiállítást nyitottak, ezúttal a gyűjtők kerültek érdeklődésük középpontjába, pontosabban a gyűjteményeik. A fényképezőgépektől kezdve, a régi képeslapokon, bélyegeken keresztül egészen a tűzoltósisakokig terjed a nógrádi gyűjtők érdeklődési köre, aminek eredményét egészen június 12-ig csodálhatjuk meg majd.

Ha már kiállítás, akkor pénteken kár lenne kihagyni a Szabó Gyula Emlékházat 14.00- 17.00 óra között, hiszen ott Štefunkóné-Szabó Erzsébet képeit tekinthetjük meg. És ha már Szabóéknél tartunk, az Emlékház május 20-án nyíló kiállításához szívesen veszi, ha a Szabó Gyula által 1942-44 között egy játékgyárnak tervezett esetlegesen még meglévő fa játékokat ez alkalommal a boldog tulajdonosok kölcsönadják…

Aki szeret táncolni vagy legalábbis nézni ahogy mások táncolnak, az április 23-án szombaton sétáljon el az Aréna sportcsarnokba, ahol délelőtt 10.00 órától a szlovák kupáért versenyeznek, este 19.00 órától pedig a gálaprogram látható 10 euróért cserébe, ill. nyugdíjasoknak és rokkantnyugdíjasoknak ingyen.

Érdemes lesz a héten Fülekre is ellátogatni, hiszen ott április 21-én 16.30 órától a Városi Könyvtárban nyílik meg Hanulová Klára „Álomból valóság“ című kiállítása - 35 év - 35 kép.
Majd vasárnap, április 24-én 17.30 órára a Városi Művelődési Központba várják az érdeklődőket, ahol Földi Gergely képzőművész „Úton” című kiállításának megnyitója zajlik majd.
18.00 órakor pedig a Zsákszínház előadása tekinthető meg, ha minden igaz a Cselédek, Bódi Andrea, Gyetvai Viktória és Szuda M. Barna szereplésével. nem is igaz, ITT tessék olvasni (katt a linkre).*

Ennyi kulturális ajánlatot sikerült begyűjtenem a hétre, természetesen nem szabad megfeledkeznünk a blog aktuális játékáról sem, amelynek címe és egyben jelszava FEL A FEJJEL! és amelynek beküldési határideje is van: április 24, vasárnap éjfél.

Kellemes élményeket, napfényt, madárcsicsergést mindenkinek! Ja, és aki a héten a Kubinyi téren az épületek tetejét nézegeti, az valószínűleg losonci anziksz olvasó :-)

(*javítva: ápr. 22.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése