2016. február 5., péntek

Valentin-napi JÁTÉK

Rég játszottunk, nem? Tudom, hogy a Valentin-nap körüli felhajtást nem mindenki kedveli, ez azonban nem akadályozhat meg abban, hogy ezen a héten mindenkit arra buzdítsak: OLVASSON VERSEKET!
Úgy sem tudjuk szebben elmondani mint a költők, hogyan szeretünk! És hogy tétje is legyen a dolognak, ezzel kapcsolatban JÁTÉKOT hirdetek.

Nyereményként blogpartnerem, a Zornička drogéria ajánlott fel két remek terméket: egy Holt-tengeri fürdősót és egy Holt-tengeri ásványi anyagokat tartalmazó szappant, mindezt együtt egy csomagban. Az ajándékcsomag nyertese tehát a Holt-tenger jótékony hatásait élvezheti majd saját otthonában, az egy csomag fürdősónak és speciális szappannak köszönhetően. (A fürdősóról bővebben ITT olvashatunk, a szappanról pedig ITT - szlovák nyelven).
A boltban egyébként számos remek BIO-termék is megtalálható, a kecsketejből készült szappanoktól kezdve a mosódiós tisztítószerekig, érdemes személyesen is betérni a Vasút utcai üzletbe.

A nyertes a Holt-tenger jótékony hatásait élvezheti

De lássuk magát a játékot!
Az alábbi szívbe (jó no, kicsit giccses lett...) 7 szerelmes költemény kifejezéseit, szókapcsolatait írtam, versenként összesen kettőt, illetve az egyik versből hármat is. Alább található összesen 10 db költemény belinkelve, a feladat: meg kell keresni azt a 7 db verset, amelyből a szavak, szókapcsolatok a szívben megtalálhatóak (pontosan az itt látható formában, raggal, stb.).


Kattintással nagyítható!

Most pedig következzen a 10 költemény, ebből kell kiválasztani azt a 7-et, amelyekből a fenti 15 szókapcsolat, kifejezés a szívben szerepel:

1. Ady Endre: Őrizem a szemed

2. Szabó Lőrinc: Szeretlek

3. József Attila: Szerelmes vers

4. Ady Endre: Héja-nász az avaron

5. Nagy László: Ki viszi át a szerelmet

6. Vajda János: Húsz év múlva

7. Juhász Gyula: Szerelem?

8. Petőfi Sándor: Szeptember végén

9. Juhász Gyula: Milyen volt...

10. Tóth Árpád: Esti sugárkoszorú

Megfejtésként tehát a 7 költeménynek a szerzőjét és címét kell megírni a szokásos módok valamelyikén, tehát e-mailben (losoncianziksz@gmail.com), vagy a facebookon üzenetben, illetve itt megjegyzésben.
A szorgalmasabbak a költeményekhez társíthatják a kifejezéseket is - de ez nem követelmény.
Beküldési határidő: 2016. február 14. (vasárnap) éjfél, másnap kisorsoljuk az egy darab nyertest, aki megkapja a Zornička drogéria ajándékcsomagját.

Remélem a feladat érthető, ha bárki bármit nem ért - kérem szóljon! Jó olvasgatást, keresgélést kívánok, várom a megfejtéseket!
(a bordóval jelölt szavakra kattintva további oldalak nyílnak, a verscímekre kattintva olvashatóak maguk a versek is!)

5 megjegyzés:

  1. 1. Ady- Őrizem a szemed,2. Petőfi szept végén, 3.Nagy László Ki viszi át a szerelmet, 4.Ady Héja-nász az avaron, 5.Juhász Gy: Szerelem, 6.Juhász Gy: Milyen volt,7. József Attila:Szerelmes vers,

    VálaszTörlés
  2. Szeretettel :)
    1."...de a KEZEDET FOGOM s ŐRIZEM a szemedet." Ady-Őrizem a szemed
    2. "Hegyes fogakkal MARD AZ AJKAM..." ..."- Ó nem tudom. NAGYON SZERETLEK." József Attila - Szerelmes vers
    3. "ÚTRA KELÜNK. Megyünk az őszbe..." "Dúlnak a CSÓKOS ÜTKÖZETEK..." - Ady- Héja-nász az avaron
    4. "...KI IMÁD tücsök-hegedűt?" "Lágy hantú mezővé a szikla-csípőket KI ÖLELI sírva?" - Nagy László-Ki viszi át a szerelmet
    5. "Én nem tudom, mi ez, de JÓ NAGYON..." "Egy PILLANTÁSOD hogyha megkeres..." - Juhász Gyula: Szerelem
    6. "Még ifju szivemben a LÁNGSUGARÚ NYáR..." "Elhull a virág, ELIRAMLIK AZ ÉLET..." Petőfi Sándor: Szeptember végén
    7. "Milyen volt SZEME KÉKJE, nem tudom már..." "Milyen volt HANGJA SELYME, sem tudom már.." Juhász Gyula: Milyen volt...
    Puszi mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 4-es számú versből kimaradt a bónusz: "S ki viszi át fogában tartva a Szerelmet a TÚLSÓ PARTRA!” :)

      Törlés