2016. február 21., vasárnap

Programajánló február 22-29.

Lassan a második hónapot is elfogyasztjuk az évből, a kertekben már nyílik a hóvirág a szívekben meg a közelgő választások által gerjesztett szeretet és/vagy gyűlölet, de mi foglalkozzunk inkább a kultúrával, az sokkal gazdagabbá tesz!

Aki még mindig nem próbálta ki az agyagozást a Nógrádi Művelődési Központ kreatív alkotóműhelye keretén belül, erre sort keríthet mondjuk február 22-én hétfőn 15.00 -17.00 óra között, ahol 3 eurós belépőjegy ellenében kerámia angyalt készíthet.

Február 25-én (csütörtökön) 16.30 órára a losonci Nógrádi Könyvtárba látogat PhDr. Jozef Drenko, történész, hogy könyvbemutatót tartson. A „Hriešni ľudia Novohradu“ című kötetének fő témája a bűn. Az első fejezetben a bűnös férfiak, a másodikban a bűnös nők, s végül a bűnös szerelmek kapnak főszerepet. A szlovák nyelvű rendezvényen a szerző egyéb kiadványairól is mesél az érdeklődőknek.


(kattintással nagyítható)

Február 26-án (pénteken) a Szabó Gyula Emlékházba várják sok szeretettel a zenekedvelőket, hiszen ott a salgótarjáni CANTABILE kamarakórus lép fel 17.30 órai kezdettel. A műsorban reneszánsz madrigálok, magyar szerzők kórusművei és egy kis könnyűzene is elhangzik, Papp Dorina versmondó közreműködésével. A rendezvényre szimbolikus 3 eurós belépőjegy ellenében lehet bejutni, ráadásul az aktuális kiállítás is megtekinthető!

Aki szereti a világot járó utazók beszámolóit, az látogasson el pénteken a Rimaszombati Kávéházba, ahol Bujna Zoltán komáromi kerékpáros úti élményei és könyvei kerülnek terítékre. Az érdekesnek ígérkező rendezvény 18.00 órakor kezdődik a rimaszombati Három Rózsa Kávéházban.

Füleken ugyanaznap este a VMK-ban indul a Klub 2016! Az első Live Music Night alkalmával zenél: a MUSÍ BYŤ! Ami még várható: örömzenélés a város legjobb zenészeivel, bár csapolt sörrel és jó hangulat. (Mindezt INNEN tudtam meg.)

Hogy Losoncon se maradjunk további zenei élvezet nélkül, szombaton ismét a Franz Táncterem és Sörfőzde várja a GONSOFUS (RU / HU) és a The Swines (SK) együttesek iránt érdeklődő nagyközönséget. A rendezvény február 27-én este 20.00 órakor kezdődik, jegyek az Arany utcai zeneműboltban 5 euróért kaphatók (de az is lehet, hogy már fogyóban vannak).

A Nógrádi Múzeum és Galériát se felejtsük ki a felsorolásból, hiszen ott már látogatható a Trópusi rovarokat bemutató kiállítás. Michal Zachar entomológus magángyűjteményében Dél-Amerika, Afrika és Ázsia esőerdőiben begyűjtött lepkék, szarvasbogarak, skorpiók és egyebek találhatók. Hétfő és szombat kivételével naponta 9-17 óráig, vasárnap 14-17 óráig gyönyörködhetünk a természet csodáiban.

Kívánok mindenkinek kellemes hetet, kulturális feltöltődést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése