2016. február 14., vasárnap

Programajánló február 15-21.

Rovarok a Nógrádi Múzeum és Galériában
Február közepén járunk, a különböző pártok választási kampányának köszönhetően úgy besűrűsödött a kulturális kínálat a környéken, hogy az egyszerű földi halandó nem győzi a fejét kapkodni. Mivel a losonci anziksz továbbra is politikamentes felület kíván maradni, így az olvasók kénytelenek lesznek a kampányfellépésekről például az utcai hirdetőtáblákról tájékozódni (vagy máshonnan).

Szintén az utcákon kihelyezett reklámokról tudom, hogy Losoncra ellátogat a Venezia Cirkusz, azt sajnos nem jegyeztem fel, hogy pontosan mikor és hol, egy biztos: fűtött sátorral jönnek. A programról és a társulatról bővebben ITT tájékozódhatunk.

Február 17-én (szerdán) a Nógrádi Múzeum és Galériában a Trópusi rovarokat bemutató kiállítás megnyitójára várjak a kicsiket és nagyokat sok szeretetettel. Michal Zachar entomológus magángyűjteményében Dél-Amerika, Afrika és Ázsia esőerdőiben begyűjtött lepkék, szarvasbogarak, skorpiók és egyebek találhatók. A kiállításon élő példányokat is kiállítanak terráriumokban. A kiállításon vásárolni is lehet.

Február 19-én (pénteken) ismét a Nógrádi Művelődési Központba várják mindazokat, akik agyagoznának egy kicsit. A kreatívkodás 15.00 órától kezdődik, de a később jövőket is szívesen látják. A foglalkozás 17.00 óráig tart.
Szintén pénteken érdemes lesz elmenni Fülekre a Városi Könyvtárba, ott ugyanis 18.00 órától Rácz Boglárka költőnővel beszélget Mizser Attila. A Kyotóban már tavasz van című, 2014-ben megjelent kötete immár a negyedik a füleki származású költőnőnek. Mindenkit szeretettel várnak.

Bevallom, én még mindig nem jutottam el Losonc legújabb menő helyére, a Franz Táncterem és Sörfőzdébe, pedig már sok jót hallottam róla. Ráadásul nagyon intenzíven bekapcsolódnak Losonc kulturális életébe is, már hirdetik a márciusi és áprilisi programjukat, jobbnál jobb zenészek és előadók látogatnak el hamarosan kis városunkba. Február 20-án (szombaton) 19.00 órától apa és fia, Marián és Martin Geišberg zenei estjére várják sok szeretettel az érdeklődőket. A jegyeket nagyon ajánlott előre megvenni az Arany utcai zeneműboltban, majd asztalt is érdemes foglalni a Franzban.

Kívánok kellemes hetet, kulturális feltöltődést és arra biztatok mindenkit még ma éjfélig: olvasson verseket és küldje be a VALENTIN NAPI JÁTÉKUNK helyes megfejtését. Holnap sorsolunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése