2016. február 12., péntek

A JÁTÉKHOZ

Pont egy hete került ki a blogra a Valentin-napi játék, ennek ellenére még csak 6 olvasó küldte be a helyes megfejtést. Pedig nem bonyolult :-)

Az alábbi szívben 7 szerelmes versből találhatók szókapcsolatok.


Ide másolom, hátha úgy könnyebb lesz keresgélni:
Őrizem, szeme kékje, Útra kelünk, túlsó partra, eliramlik az élet, kezedet fogom, pillantásod, ki imád, öleli sírva, hangja selyme, lángsugarú nyár, Nagyon szeretlek, csókos ütközetek, mard az ajkam, jó nagyon

A feladat: a következő költemények közül ki kell választani azt a 7 verset, amelyekben a fenti szókapcsolatok - pontosan ilyen formában (ragozva, stb.) előfordulnak. A verscímekre kattintva nyílik a vers. (TIPP: Akik nem szeretnek sokat olvasni, használhatják a CTRL+F billentyűket, ezzel minden oldalon nyílik egy keresési mező, abba bemásolva a keresett szöveget, majd az ENTER billentyűre kattintva kiemelődik az oldalon a keresett kifejezés. Ismétlem, előbb meg kell nyitni a verset!)

1. Ady Endre: Őrizem a szemed

2. Szabó Lőrinc: Szeretlek

3. József Attila: Szerelmes vers

4. Ady Endre: Héja-nász az avaron

5. Nagy László: Ki viszi át a szerelmet

6. Vajda János: Húsz év múlva

7. Juhász Gyula: Szerelem?

8. Petőfi Sándor: Szeptember végén

9. Juhász Gyula: Milyen volt...

10. Tóth Árpád: Esti sugárkoszorú

Vasárnap éjfélig várom a megfejtéseket, vagyis a 7 költeménynek a szerzőjét és címét. A nyertest hétfőn sorsoljuk, nyereményét a Zornička drogéria biztosítja: egy Holt-tengeri fürdősót és egy Holt-tengeri ásványi anyagokat tartalmazó szappant.


(A fürdősóról bővebben ITT olvashatunk, a szappanról pedig ITT - szlovák nyelven).

Bízom benne, hogy a hétvégén érkeznek még megfejtések! A versek rövidek és eddig csaknem mindegyik megfejtő örült az alkalomnak, hogy versolvasásra buzdítottam...
Jó keresgélést, olvasgatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése