2016. január 31., vasárnap

FEBRUÁRI előzetes programajánló

Bizony, egy hónap már eltelt az új esztendőből, remélem mindenkinek volt legalább egy jó (kulturális) élménye januárban. Hogy februárban se maradjunk élmények nélkül, csokorba szedtem a várható programokat.

Úgy hallottam nagy az érdeklődés a ma esti Operett és Musical Gála iránt. A B. S. Timrava Színházban 18.00 órakor kezdődő rendezvényen fellépő budapesti művészeket a Váci Szimfonikusok kísérik. Jegyek a helyszínen 12 euróért kaphatók.

Február 1-én a gyerekeket és szüleiket várják Kokaván, ahol Jožo Pročkoval szánkózhatnak, síelhetnek az érdeklődők. Különböző kategóriában versenyezni is lehet, bővebb felvilágosítással a 0918 410 708 telefonszámon szolgálnak. Indulás a helyszínre reggel 8-kor a losonci Városi Hivatal elől.

Szerintem ugyan furcsa dolog februárban évzárót tartani, de értesüléseim szerint a Csemadok losonci alapszervezete február 5-én (pénteken) 18.00 órától tartja majd rendszeres évzáró gyűlését a Kármán József Alapiskolában. (Remélem egyúttal évnyitót is tartanak, és kitalálják milyen rendezvényeket szerveznek kis városunk magyar ajkú lakosainak). Minden tagot és érdeklődőt szeretettel várnak!

Február 7-én (vasárnap) a losonci Vásárcsarnokban bőgőtemetéssel zárják a farsangot, ismét lesz disznótor, kolbászverseny, folklór együttesek fellépései, és hogy a gyermekek se unatkozzanak, arról a Magnet Szabadidőközpont munkatársai gondoskodnak. A reggel 8.00 órakor kezdődő rendezvényre jegyek 3 euróért válthatók, cserébe teát és fánkot is adnak, sőt a belépőjegyeket tombolaként sorsolják. Gyermekeknek 10 éves korig a belépés ingyenes.

Február 8-án (hétfőn) ismét a Nógrádi Könyvtárban találkoznak a „szót értő” olvasók. A 17.00 órakor kezdődő összejövetelen Az ismeretlen Adyról esik majd szó, barátai, kortársai írásaiból szemezgetnek és természetesen a versei is szóba kerülnek majd. Mindenkit szeretettel várnak, a belépés ingyenes.

Február 10-én (szerdán) Adam Ďurica koncertezik a losonci Apolló Moziban. Az este 19.00 órakor kezdődő koncert vendége Zuzana Smatanová lesz. Belépőjegyek 10 euróért vásárolhatók a Városi Információs Központban (MIC) és az Arany utcai zeneboltban.

Február 11-én (csütörtökön) érdemes lesz Rimaszombatba látogatni, hiszen ott Rák Viki és Derzsi György szórakoztatja majd a nagyérdeműt örökzöld slágerekkel, jelenetekkel és aforizmákkal. Az előadásban Lakatos Róbert és zenekara is közreműködik. Belépőjegyek a Tompa Könyvesboltban vásárolhatók elővételben 5 euróért, a helyszínen majd 8 euróért.

Február 14-én (vasárnap) Valentin nap alkalmából z Apolló Moziban a párok ingyen nézhetik meg a Szürke ötven árnyalata című filmet, a Galéria üzletközpontban pedig délután 14.00 órától a szerelmespárokat verseny és további meglepetések, sőt limuzin is várja…

Február 20-án (szombaton) apa és fia, Marián és Martin Geišberg koncertezik a most megnyílt Franz Táncterem és Sörfőzdében. Jegyek 5 eurós egységáron már most a helyszínen megvásárolhatók.

Február 26-án (pénteken) Fülek két rendezvénnyel is várja az érdeklődőket: 18.00 órától a Füleki Városi Könyvtárban Rácz Boglárka költőnővel beszélgetnek és mutatják be könyvét, majd este 20.00 órától a Városi Művelődési Központban a Live Music Night keretén belül a Musí byť zenél.

Február 27-én (szombaton) ismét a Franzba várják az embereket, ezúttal két zenei formáció koncertje várható: GONSOFUS (RU / HU) és The Swines (SK). Jegyek erre a koncertre is 5 euróért válthatók a helyszínen (már elővételben is).

A losonci Szabó Gyula Emlékházban februárban Szabó Gyula képei tekinthetők meg a nagyteremben, sőt koncertet is ígérnek a szervezők, részletekkel majd a heti programajánlóban szolgálhatok.

Hogy egészen biztosan ne maradjunk le egyetlen eseményről sem, februárban is érdemes lesz a rendszeres heti programajánlókat nyomon követni. Továbbra is várom az információkat az egyes rendezvényekről, szívesen népszerűsítem itt a blogon!

Kellemes napokat mindenkinek!
(a színessel jelölt szavakra kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése