2016. január 17., vasárnap

Programajánló január 18-24.

Remek napsütéses, behavazott hétvégét kaptunk ajándékba a természettől, remélem mindenki megejtett legalább egy könnyű kis sétát a friss levegőn!
Az ügyesebbje akár táncolhatott is, hiszen Losoncon és Füleken is most szombaton tartották a városi bált, aki erről lemaradt az a következő szombaton lejthet egyet a losonci Vigadóban a hagyományos Csemadok bálban, no de lássuk szépen sorjában a rendezvényeket.

A losonci Városháza Házasságkötő termének előcsarnokában még mindig látható Jana Bialová Titkok (Tajomstvá) című kiállítása, aki még mindig nem nézte meg, az február végéig ezt bepótolhatja.

Ha hidegnek gondoljuk a kinti levegőt, mehetünk a Nógrádi Múzeum és Galériába is melegedni, ott január 31-ig Nógrád kincseiben gyönyörködhetünk.

És ha már kiállítás: a Szabó Gyula Emlékházban január 21-től ígértek új tárlatot Szabó Gyula festményeiből, bővebbet erről nem tudok, egy biztos, az Emlékház péntek délutánonként látogatható, egyéb időpontokban telefonos egyeztetést követően.

Füleken jó kis kezdeményezés válik valóra, a magyar kultúra napjai a magyarul nem igazán tudó polgártársaknak is kínálnak látnivalót. Az „Ismerjük meg egymást” címet viselő rendezvénysorozat nyitó programját a losonci Timrava színjátszók szolgáltatták január 15-én, amely Madách Imre és Fráter Erzsébet életébe engedett betekintést – szlovák nyelven.
Január 20-án (szerdán) 15 órától a VMK tánctermében táncház lesz gyermekeknek, magyar és szlovák táncok oktatásával, amelyben közreműködnek a füleki Kis Rakonca és Jánošík gyermek néptáncegyüttesek.
Január 22-én (pénteken) Szvorák Katalin mutatja be Kudlik Júliával közös lemezét „Szeretettel - dalok és gondolatok” címmel. A 17.00 órakor kezdődő rendezvényre a belépődíj elővételben 3 euró, a helyszínen 5 euró.
Január 24-én (vasárnap) 18.00 órától operett gála Pitti Katalinnal és vendégeivel. Belépőjegy 5 euróért váltható elővételben, a műsor napján 7 euró lesz.
Kísérőprogramként az ízlelőbimbóinknak is kedveskednek, hiszen a salgótarjáni Kézműves Cukrászat remekeit kóstolhatjuk Füleken.

Amint azt már említettem, mindeközben szombaton, január 23-án este irány a losonci Vigadó, hiszen ott rendezik a hagyományos CSEMADOK BÁLT, remélem már minden érdeklődő megvásárolta a 25 eurós belépőjegyét! A tánchoz a zenét a Mr Sam Band és Botos Béla és népi zenekara biztosítja, lesz műsor, tombola, meg minden ami lenni szokott…


Egyébként jegyek már kaphatók a szintén hagyományosnak mondható Újévi Operett és Musical Gálára is, amelyet január 31-én (vasárnap) 18.00 órától a losonci B. S. Timrava Színházban tartanak. A Váci Szimfonikusok kíséretében örökzöld dallamok csendülnek fel budapesti művészek előadásában. Jegyek elővételben 10 euróért, a helyszínen 12 euróért vásárolhatók meg.

Kívánok a műsorokhoz mindenkinek jó szórakozást!

(a plakátok kattintással nagyobb méretben nyílnak!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése