2016. január 3., vasárnap

JANUÁRI előzetes programajánló

Remélem már mindenki kipihente az óévbúcsúztatás fáradalmait, lassan itt az ideje, hogy beírjuk a naptárunkba mi vár ránk a 2016-os új esztendő első hónapjában.
Mindjárt ma, azaz január 3-án a losonci Apolló Moziban a Kandráčovci nevű zenei együttes ad koncertet, kezdés 18.00 órakor.

Ha a hosszan elhúzódó iskolai szünetben szülők és gyermekek új élményekre vágynak, mehetnek például moziba is. Annál is inkább, mivel az Apolló Moziban január 4-11 között számos, gyermekeknek szóló alkotást vetítenek majd, délután 15.00 ill. 17.00 órai kezdéssel. Többek között vetítik a Kis herceget is, de érdemes alaposan átböngészni a januári kínálatot.

Január 11-én (hétfőn) ismét a Nógrádi Könyvtárban adnak egymásnak találkát a könyveket szerető emberek. A „Szót értők” rendszeres havi találkozója ezúttal is 17.00 órakor kezdődik.

Január 14-én (csütörtökön) délután 14.00 órakor koszorúzzák meg a magyar alapiskola előtti emlékművet, a város felszabadításának 71-ik évfordulója alkalmából.

Január 15-én (pénteken) Rimaszombatban a népszerű FRAGILE énekegyüttes ad koncertet a Városi Művelődési Központban. A 18.00 órától kezdődő koncertre jegyek elővételben 12 euróért válthatók.

Aki szeretné megnézni a New York-i Metropolitan Opera előadásában G. Bizet: Gyöngyhalászok című művét, az látogasson el január 16-án (szombaton) a losonci Apolló Moziba, ahol 18.45 órai kezdettel egyenes adásban közvetítik a produkciót. A belépőjegy 12 euróért váltható – és még New Yorkba sem kell utazni az élményért…


A báli szezonban bizonyára több bál is lesz Losoncon és a környéken, én csupán a Hagyományos Csemadok Bálról kaptam eddig információt, amelyet idén január 23-án (szombaton) rendeznek meg a Vigadóban. A talpalávalóról Mr. Sam Band (Magyarország) valamint Botos Béla és népi zenekara gondoskodik, az est fényét Ress Hajnalka (Madách Színház Budapest) és az Et Vie Danse táncosai (Magyarország) emelik. Jegyek 25 euróért kaphatók a szervezőknél (nevük és telefonszámuk a plakáton olvasható).

Örömmel olvastam a közösségi oldalon, hogy Losoncon nem csak a zsinagóga és a régi városháza szépül és nyitja meg majd kapuit, hanem az egykori Rakottyay zománcedénygyár táncterme is, amely a Franz Táncterem és Sörfőzde nevet kapta legújabban. Új gazdái kulturális élményekkel is szeretnék gazdagítani kis városunk életét, január 30-án (szombaton) a Talent Transport dzsesszformáció koncertezik ott 20.00 órai kezdettel. Belépőjegy 7 euró.

Aki dzsessz helyett jobban szereti az operát, az ismét választhatja a Metropolitan Opera előadását az Apolló Moziban, G. Puccini: Turandot című műve lesz terítéken, ismét 12 eurós belépőjegy ellenében. Kezdés 18.45 órakor.


Hónap végén nem maradhat el a szintén hagyományosnak mondható Újévi Operett és Musical Gála. Január 31-én (vasárnap) 18.00 órától a B. S. Timrava Színházban a Váci Szimfonikusok kíséretében csendülnek fel az örökzöld dallamok a budapesti művészek előadásában. Jegyek elővételben 10 euróért, a helyszínen 12 euróért kaphatók.

Előzetesen ennyit a januárról, biztos vagyok benne, hogy fokozatosan több rendezvényről is előkerülnek majd információk, érdemes lesz tehát figyelni a heti aktuális programajánlókat, hiszen azok nem maradnak el 2016-ban sem!

Kívánok békés, boldog új esztendőt, sikerekben, élményekben gazdag napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése