2014. szeptember 15., hétfő

Fotópályázat - MEGHOSSZABBÍTVA!

Immáron 6 hétig vártam itt nagy izgalommal a fotópályázat fotóit és egyre nagyobb csalódás lett rajtam úrrá. Tudom, hogy nem mindenki szaladgál a városban fényképezőgéppel a nyakában, de ahogy Puntigán József barátunk írja a cikkében: Tény és való, hogy jó és érdekes felvételt nem egyszerű készíteni, de azért az nem igényel különleges boszorkányságot sem.

Mivel érkezett olyan kérés, hogy hosszabbítsuk meg a fotók beküldési határidejét, közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy mi semmi jónak elrontói nem vagyunk - ám legyen! Jönnek a szép őszi színek, a természet egyik legszebb ruhájába öltözik, adunk még egy esélyt a fényképezni vágyóknak.
Az augusztusban meghirdetett FOTÓPÁLYÁZAT képeinek beküldési határideje tehát 2014. OKTÓBER 15-ig meghosszabbodik! 

Tudnivalók: A fotópályázatba bekapcsolódó amatőr fotósoktól olyan fényképeket várunk, melyek Losoncon és annak közvetlen környékén készültek (a városban, ill. a városközeli természetben, nem pedig más településen).
A fotók témája lehet bármi, ami összhangban áll a fotópályázat elnevezésével: Losonc – én így szeretlek!

Pályázhat minden Losoncon és a környéken élő, vagy Losoncra látogató személy, egy fő maximálisan 5 (öt) darab fényképet küldhet be OKTÓBER 15-ig a losoncianziksz kukac gmail pont com e-mail címre.
A beküldött fényképekből a 3 főből álló szakmai zsűri kiválaszt 24-et, melyekre a nyilvánosság az internet segítségével szavazhat majd. A kiválasztott 24 fényképet a losonci anziksz blogon, illetve a blog facebook közösségi oldalán lehet majd megtekinteni, és szavazni rájuk.
A legtöbb szavazatot begyűjtő fénykép szerzője tárgyi jutalomban részesül a FOTO ANTAL jóvoltából. Megkapja a nyertes fotó kinagyított változatát, valamint egy fotóalbumot.

Amennyiben azt a fotók színvonala megengedi, a szakmai zsűri által kiválogatott 24 fényképből a Nógrádi Könyvtár galériájában kiállítást szervezünk, melynek megnyitójára az összes pályázót szeretettel várjuk.

Ha lesz kiállítás, és sikerül ehhez partnert szerezni, akkor a szakmai zsűri által kiválogatott 24 fényképből a 2015-ös évre szóló losonci naptárat is nyomtatunk, melyből a naptárban szereplő fényképek szerzői automatikusan kapnak majd egy-egy példányt, ill. a naptárak a nyilvánosság számára megvásárolhatók lesznek.

A képeket JPG formátumban kérjük beküldeni, egy kép fájlmérete 5-6 MB legyen. Utólagos képszerkesztési munkálatok csak minimálisan megengedettek.
Minden képhez kérjük feltüntetni a szerző teljes nevét, illetve a kép címét. A pályázók kizárólag a saját maguk által készített fotókkal pályázhatnak, a szerzői joggal kapcsolatos teljes jogi felelősség a pályázót terheli.
A képek beküldésével a beküldő (szerző) hozzájárulását adja a fentiekben ismertetettekhez (szavazás, kiállítás, naptár).

Szakmai zsűri:
Antal Milan
Kovács Péter Garp
Puntigán József

Ha már így alakult, még egy dologra szeretnélek megkérni kedves olvasó: szólj ismerőseidnek, barátaidnak, a szomszédnak - biztos akad közöttük olyan ember, aki még nem tud a blogról, így a fotópályázatról sem. 
Én azt vallom, hogy kár nem kihasználni a lehetőségeket, ha már szembe jönnek velünk... 
1 éves szülinapjára a blog - és így én is vele együtt - sok apró figyelmességben részesült(em). Szeretném ezt viszonozni, ez itt ennek egyik lehetősége. Közösen teremthetünk valamit, hiszen a képekből megálmodott kiállítás és majd a naptár is (amennyiben összejön), a mi közös igyekezetünk eredményei lehetnek.
Nos, segítesz ebben?
Köszönöm!

Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése