2016. január 13., szerda

Könyvajánló 114

Így január elején igazán nem panaszkodhatunk az időjárás egyhangúságára, vasárnap a szürke esős őszi időről merengtem, most tavasziasan süt a nap és fúj a szél, hétvégére ígérik a hideget... Mi eshetne jobban ebben a nagy összevisszaságban, mint leülni egy jó könyvvel kedvenc fotelunkba mondjuk egy csésze finom tea társaságában, és egy kis időre elfeledkezni a világ bajairól?
A megfelelő könyv kiválasztásában ezen a héten is segítségünkre lesz a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium, amely ezúttal egy történelmi regényt ajánl szíves figyelmünkbe. További tippek az eddigi könyvajánlók TARTALOMJEGYZÉKÉBEN olvashatók.

Steven Pressfield
Az afgán hadjárat

Aquila Könyvkiadó, 2007

Az éj úgy múlik, mint soha máskor. Nincs ivászat, nincs szerencsejáték. Az emberek parancsra várnak. Jól tudják, mit értett a király Zeusz haragján. Itt, a világ végén, ők fogják beteljesíteni. Valahányszor megjelenik egy futár, a katonák felugranak, várják, hogy mi lesz. Lukáccsal még mindig túl gyöngék vagyunk a harchoz, de nem ülhetünk tétlenül, különben képtelen lennénk a bajtársaink szemébe nézni. A parancs reggel érkezik, és vele együtt levél is jön otthonról. Eleni húgom férje, Agathón írta. A gyalogságnál volt kapitány, míg Isszosznál, egy régen volt, dicsőbb háborúban, el nem vesztette a jobb karját.

A 240 oldalas regény Losoncon a Vajansky utca 6 szám alatti udvarban található Phoenix Könyvesboltban vásárolható meg 13,80 euróért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése