2016. január 24., vasárnap

Programajánló január 25-31.

Január utolsó hetéhez érkeztünk, végre az időjárás is összhangba került a naptárral, hó van, igazi fehér gyönyörűség!
Remélem, ma mindenki kimozdul otthonról, ha nem is megy mindenki síelni vagy szánkózni, de egy séta, hóemberépítés vagy netán egy szívderítő hógolyózás mindenkinek jót fog tenni, legyen az ember lánya/fia akárhány éves!

Ma különben érdemes lesz ellátogatni Fülekre, hiszen ott folytatódnak a Magyar Kultúra Napjai, 18.00 órától Pitti Katalin és vendégei szolgáltatják az Operett Gálaműsort a Városi Művelődési Központban. Ráadásul kézműves cukrásztermékeket is kóstolhatnak az érdeklődők, a jegyek ma 7 euróért válthatók (ha még vannak)…

A héten Losoncon szerdán, január 27-én, a Nógrádi Múzeum és Galériában „könyvkeresztelőt” tartanak. A 16.30 órakor kezdődő eseményen Pavel Hlodák és Július Križáni: Krása slovenského skla (A szlovák üveg szépsége) c. kötetét mutatják be, amely átfogó képet nyújt az üveggyárak termékeiről.

Január 28-án, vagyis csütörtökön 16.00 órára a Nógrádi Könyvtárba várják mindazokat, akiket érdekel a Cervanová-ügy. Peter Tóth, egykori újságíró és titkosrendőr legújabb kötete ismét kisebb vihart kavart, érdemes egy kicsit nézelődni a neten...

Amint azt már említettem volt, Losoncon felújították az egykori Rakottyay zománcedénygyár tánctermét, amely a Franz Táncterem és Sörfőzde elnevezést kapta, és ahol nem csupán kézműves söröket, hanem kulturális élményeket is kínálnak az új tulajdonosok. Január 30-án a Talent Transport dzsesszformáció koncertjével indítják a rendezvények sorát, a közösségi oldalukon azonban már a tavaszi rendezvényeikről is tájékozódhatunk.

Az operakedvelők már remélem értesültek róla, hogy a losonci Apolló Moziban a New Yorki Metropolitanből közvetítik az egyes előadásokat, január 30-án (szombaton) 18.45 órai kezdéssel G. Puccini: Turandot című művét élvezhetik, akik megváltják rá 12 eurós belépőjegyüket.

És természetesen idén sem maradhat el a szokásos Újévi Operett és Musical Gála. Január 31-én (vasárnap) 18.00 órától a B. S. Timrava Színházban a Váci Szimfonikusok kíséretében csendülnek fel az örökzöld dallamok a budapesti művészek előadásában. Jegyek elővételben 10 euróért, a helyszínen 12 euróért kaphatók.

Gondolom már minden internethasználóval szembejött az új gyermekjátszótérért szavazásokat gyűjtő weboldal reklámja, amelyen Szlovákia városai versengenek összesen 10 új gyermekjátszótér felépítéséért. Nos, aki úgy gondolja, hogy szeretné városát egy ilyenhez hozzájuttatni, az minden nap szavazhat EZEN AZ OLDALON az interneten, legyen szó akár Losoncról vagy Fülekről.

Egy hét múlva hozom a februári előzetes programajánlót, addig is kellemes napokat mindenkinek!

(a színessel jelölt szavakra kattintva további információk nyílnak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése