2016. január 10., vasárnap

Programajánló január 11-17.

Ebben a szürke, esős időben elég nehéz elhinni, hogy január van, az pedig még hihetetlenebb, hogy már ennyi napot elfogyasztottunk az új esztendőből. Hogy ne szürke egyhangúságban teljenek a további napjaink, lássuk, mit kínál Losonc és környéke az elkövetkező héten.

Mindjárt hétfőn, január 11-én próbára tehetjük a kézügyességünket a Nógrádi Művelődési Központ (Novohradské osvetové stredisko) alkotóműhelyében, ahol 15.00 órától kerámiadíszek készíthetők 3 eurós belépődíj ellenében. Aki hétfőn nem ér rá, az 14-én (csütörtökön) is alkothat ugyanott.


Szintén hétfőn gyűlnek össze a Nógrádi Könyvtárban a „Szót értők”, ezúttal Losonc utcáinak megnevezéseit veszik górcső alá Böszörményi István segítségével. Hogy alakultak az utcanevek a 18-ik században, majd a két háború közötti időszakban? Ha marad idő szó esik a Vahot Imre által szerkesztett Losonczi Phőnix nevű kiadványról is. A január 11-én 17.00 órakor kezdődő találkozó a könyvtár olvasótermében valósul meg, mindenkit szeretettel várnak. Belépődíj nincs.

Január 14-én (csütörtökön) délután 14.00 órakor koszorúzzák meg a magyar alapiskola előtti emlékművet, a város felszabadításának 71-ik évfordulója alkalmából.

Január 15-én (pénteken) Rimaszombatban a népszerű FRAGILE énekegyüttes ad koncertet a Városi Művelődési Központban. A 18.00 órától kezdődő koncertre jegyek elővételben 12 euróért válthatók.

Szombaton, január 16-án rendezik meg Füleken a Városi Bált a Városi Művelődési Központban. A zenét a füleki Big Band szolgáltatja, de fellép Bősi Szabó László nótaénekes és a losonci Dance Attack táncegyüttes is. Az este 19.00 órától kezdődő eseményre jegyek 17 euróért kaphatók.

Aki aznap este inkább a New York-i Metropolitan Opera előadásában G. Bizet: Gyöngyhalászok című művét szeretné megnézni, az látogasson el szombaton a losonci Apolló Moziba, ahol 18.45 órai kezdettel egyenes adásban közvetítik a produkciót. A belépőjegy 12 euróért váltható – és még New Yorkba sem kell utazni az élményért…

Természetesen Losoncon is lesz Városi Bál, éppen január 16-án, az idei bál a rózsa jegyében zajlik. A belépőjegyeket 45 euróért vesztegetik. A zenét a Gustav Brom Bigband szolgáltatja, fellép Josef Laufer, a népzenét a Temperament Cimbal Orchestra biztosítja és itt is a Dance Attack mutatja meg, hogy táncolnak a profik.

Aki a hagyományos CSEMADOK Bálba vágyik, az is biztosítsa már most a jegyét az egy héttel későbbi eseményre. Január 23-án a Vigadóban a talpalávalóról Mr. Sam Band (Magyarország) valamint Botos Béla és népi zenekara gondoskodik, az est fényét Ress Hajnalka (Madách Színház Budapest) és az Et Vie Danse táncosai (Magyarország) emelik. Jegyek 25 euróért kaphatók a szervezőknél (nevük és telefonszámuk a plakáton olvasható).

Jó szórakozást mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése