2015. november 22., vasárnap

Programajánló november 23-30.

Elérkeztünk november utolsó hetéhez, ugyan már riogatnak a téllel, azonban a késő őszi időjárás nehezen engedi át helyét a havazásnak. Hogy ezt a mai esős, szürke napot sokkal kellemesebben tölthessük, sétáljunk el délután a Nógrádi Múzeum és Galériába, ahol 14.00 órától a görbe tűvel való hímzés és csipkeverés rejtelmeibe kaphatunk betekintést a mai kreatív alkotóműhely keretein belül.

Emília Vášáryová nevét úgy vélem sokan ismerik, ma este a pozsonyi GUnaGU Színház előadásában Losoncon lép fel 18.00 órai kezdettel az Apolló Moziban.

November 23-ától új fényképkiállítás tekinthető meg a Nógrádi Könyvtár szlovák szakirodalom részlegének galériájában: Jozef Beňovský, Ondrej Kamenský, Marcel Mižúr és Radovan Vojenčák fotográfiáit állították ki.

Aki szeretne kellemes, mesebeli, vidám, színes képeket, brossokat, táskákat nézegetni az ne hagyja ki a Jana Bialová képzőművész alkotásaiból készült kiállítást a losonci Városháza házasságkötő termének előcsarnokában. A kiállított tárgyak meg is vásárolhatók.

November 24-én (kedden) érdemes lesz elutazni Rimaszombatba, ugyanis a Kassai Thália Színház Egressy Zoltán: Portugál című darabját játssza, amelynek rendezője Dudás Péter, főbb szereplői pedig Nádasdi Péter, Lax Judit, Pólos Árpád, Szoták Andrea és Madarász Máté. A Városi Művelődési Központban 19.00 órától kezdődő előadásra jegyek elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban 8 eurós (felnőttek) és 6 eurós (nyugdíjasok, diákok) áron kaphatók. A helyszínen egységesen 10 euróba kerülnek majd.

Már ismétlem önmagam: péntekenként délután 14.00 – 17.00 óra között sok szeretettel várja látogatóit a Szabó Gyula Emlékház, ahol jelenleg Szabó Ottó Ismeretlen ismerős című kiállítása tekinthető meg. Egyéb időpontokban előzetes egyeztetés alapján nyitják ki az Emlékházat.

November 27-én (pénteken) Füleken ismét a Dumaszínház teszi tiszteletét, ezúttal 19.00 órára Kiss Ádám önálló estjére várják a nagyérdeműt a füleki VMK-ba. Jegyek elővételben 9 euróért, az előadás napján 11 euróért kaphatók.

Aki inkább a musicaleket szereti, az maradjon Losoncon és menjen 19.00 órára az ARÉNA Sportcsarnokba, ahol a legendás Na skle maľované című szlovák nyelvű előadást tekintheti meg, Ján Ďurovčík koreográfiájával és rendezésében. A parádés szereposztás és jegyinformációk ITT olvashatók.

Pénteken Rimaszombatban se maradjanak otthon, hiszen Csak a zene! című albumát mutatja be 19.00 órai kezdettel az Ismerős Arcok együttes a rimaszombati Városi Művelődési Központban. Jegyek elővételben 7 eurós áron kaphatók a helyszínen illetve a Tompa Mihály Könyvesboltban, a koncert előtt 9 euróért.

Aki szereti a jó bort, és szeretne belőle minél többet megismerni, megkóstolni, az november 28-án (szombaton) 16.00 órára látogasson el Salgótarjánba, egészen pontosan a Stécé Kávéházba, ahol 12 borászat 50 féle bora kóstolható. A hangulatot a borok mellett Agócs Gergely népzenész, mesemondó produkciója biztosítja. A 4000 forintos belépőjegy tartalmazza a kiállított borok korlátlan kóstolását is!

És még egyszer leírom Emília Vášáryová nevét, hiszen Losoncon november 30-án (hétfőn) 19.30 órakor vetítik az Apolló Moziban azt az egészen friss szlovák alkotást, amely már egy rakás elismerést begyűjtött a különböző filmes fesztiválokon. Ráadásul az Eva Nová című filmben egy magyar színésznő, Varga Anikó is játszik, aki Magyarországon és Szlovákiában is számos filmes és színházi szerepet megformált már, ráadásul innen származik Gömörből.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek, teljen kellemesen a hetünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése