2015. november 15., vasárnap

Programajánló november 16-22.

Lassan áthuppanunk november második felébe, jelentem alakul a további műsorterv, amint minden tisztázódik, közzéteszem. Addig lássuk a héten ránk váró eseményeket.
Kezdem máris a mai vasárnap délutánnal, egy szokatlan időpontban 16 óra 44 perckor kezdődik az egyre népszerűbb Phoenix Könyvudvar és Galériában Peter Janků koncertje, amely az 1989-es bársonyos forradalomra emlékezik, címe: Inventúra slobody (Szabadság leltára). Leltározzunk tehát ma együtt a Vajansky utca 6-os szám alatt!

Legkésőbb szerdáig, november 18-ig lehet még jelentkezni a Novohrad-Nógrád Geopark november 21-ére tervezett gyalogtúrájára, amely kb. 12 km hosszú, és amely a Fülek - Rónabánya - Szilváskő - Medves - Medvesi kőbányák - Eresztvény (látogatóközpont) – Fülek útvonalat járja be Prakfalvy Péter, geológus vezetésével. Részvételi díj 4 euró, gyermekeknek 2 euró.

November 19-én csütörtökön a losonci Városháza házasságkötő termének előcsarnokában 16.00 órától nyílik meg Jana Bialová Tajomstvá (Titkok) című képkiállítása. A kiállítás egészen jövő év február végéig látogatható.

Aki még nem látta, az pénteken 14.00 – 17.00 óra között feltétlenül ugorjon el a Szabó Gyula Emlékházba, ahol az állandó tárlaton kívül Szabó Ottó: Ismeretlen ismerős című kiállítása is megtekinthető. Kár lenne kihagyni!

Szombaton elmarad a beharangozott iskolai bál, így november 21-én nyugodt szívvel ünnepelhetjük meg, hogy a szlovákul játszó Timrava színjátszó csoport immár 70 éves. A B. S. Timrava Színházban a jól ismert Ťapákovci című darabot mutatják be, amelynek rendezője Szabó Árpád. 18.00 órától a csoport 70 évét bemutató kiállítás megnyitója, 19.00 órától pedig maga az előadás tekinthető meg. 

Ugyanaznap Fülekre is mehetünk, hiszen ott a Rakonca Néptáncegyüttes jubileumi műsora kezdődik 18.00 órától. A 20 éves együttes jelenlegi és egykori táncosai is színpadra állnak, mellettük a Kis Rakonca, a Szederinke Gyermek Néptáncegyüttesek műsora tekinthető meg, a salgótarjáni Dobroda zenekar és Dsupin Pál közreműködésével. A Városi Művelődési Központba a belépő felnőtteknek 3 euró, gyermekeknek 1 euró. Mindenkit szeretettel várnak!

Vasárnap pedig ne felejtsenek el színházba menni mindazok, akik megvették a Gunagu Színház előadására a jegyüket!

Részemről ennyi programot sikerült a hétre összegereblyéznem, ismétlem: szívesen veszem ha a szervezők értesítenek a rendezvényekről, ugyanis a losonci anzikszon megjelent programajánlót minden hétfőn küldöm a Pátria Rádióba, a gomorilap.sk és a felvidék.ma oldalakra is, érdemes tehát ilyen módon is bekerülni a köztudatba – úgy gondolom!

Kellemes hetet mindenkinek, találkozunk a rendezvényeken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése