2015. november 8., vasárnap

Programajánló november 9-15.

Imádom, amikor zajlik az élet, és az utóbbi napokban zajlik, hiszen szinte minden napra jut valami jó kis rendezvény.
Hogy a következő napokban se maradjon időnk az esti sötétséget szidni, csokorba gyűjtöttem a választható programokat.

Még ma délután megtanulhatunk játékokat horgolni, ha 14.00 órára elmegyünk a Nógrádi Múzeum és Galériába, ahol 17.00 óráig kreatív alkotóműhely keretében ismerkedhetünk meg a játékhorgolás fortélyaival. A belépő 1,50 euró, de vigyünk otthonról horgolótűt és megfelelő fonalakat is!
Ha gyorsan tanulunk, vagy annyira mégsem érdekel a horgolás, akkor nézzük meg az éppen zajló kiállításokat, mondjuk a Múzeum 60-ik évfordulója alkalmából nem rég megnyitott Nógrád kincsei tárlatot.

A Nógrádi Múzeum és Galériából csak pár lépés a Vigadó, ahol 17.00 órától divatbemutatót tartanak kultúrműsorral egyetemben. Belépőjegy 2 euróért váltható, sorsolják is! Műsorvezető Lukáš Pelč.

November 9-én (hétfőn) ismét a Nógrádi Könyvtár olvasótermében találkoznak a „szót értő” lelkes olvasók. A 17.00 órakor kezdődő találkozón „elhangzik sok régi-új történet versben és prózában összekötve a múltat a mával.” Mindenkit szeretettel várnak!

Aki szeretné a losonci születésű színművészt Lukáš Pelčet Egon Bondy Návšteva expertov című fekete komédiájában megnézni a méltán népszerű Robo Roth és mások társaságában, az már remélem régen bebiztosította rá a jegyét. Csak emlékeztetőül mondom, hogy az előadás szintén hétfőn 18.00 órától a B. S. Timrava Színházban látható.

November 11-én (szerdán) az Apolló Moziban 19.00 órától egy népszerű szlovák énekesnő, Kristína és csapata mutatkozik be, ha mást nem, a Horehronie című dalát biztosan mindenki hallotta már…

November 13-án (pénteken) 17.30 órára irány a Phoenix Galéria, ahol ezúttal nem művészetekről, hanem családterápiáról lesz szó a losonci születésű Urbančok Larának köszönhetően. Akinek a családjával, munkahelyével – vagy hiányával, betegségekkel, stb. akad gondja, vagy nem érti miért állít az élet elé folyton váratlan akadályokat, az nyugodtan jöjjön el a Vajansky utca 6. szám alá, ahol megoldásorientált módszerrel várnak a problémáink kezelését illetően. Magyarul!

November 14-én (szombaton) Fülekre hozza el a Kassai Thália Színház Kerékgyártó István: Rükverc című darabját, amelynek köszönhetően Gál Tamást idén a legjobb férfiszínésznek járó Deszka-díjjal jutalmazták a nyitrai fesztiválon. Az előadás 18.00 órától kezdődik a Városi Művelődési Központban.

A havi előzetesben még nem szerepelt, azonban kár lenne kihagyni: november 15-én (vasárnap) egy egészen szokatlan időpontban, 16 óra 44 perckor, tehát csaknem háromnegyed ötkor kezdődik Peter Janků koncertje, amely a Szabadság leltára (Inventúra slobody) címet viseli, és amellyel az 1989-es bársonyos forradalomra emlékezhetnek mindazok, akik ellátogatnak a Phoenix Galériába. Mindenkit sok szeretettel várnak!

Itt szeretném még felhívni a figyelmet az ISKOLAI BÁLRA is, amelyet november 21-én tartanak a losonci Csillagban (Hviezda étterem). Sok szeretettel hívunk és várunk minden kedves szülőt, nagyszülőt, pedagógust, volt diákot, iskolabarátot! Ismerjük meg egymást közelebbről, hogy segíthessük egymást! Aki szeretné vidáman, táncolva, bulizva, kellemes társaságban tölteni a szombat éjszakát, annak ott a helye. Zenét a Contra Band zenekar szolgáltat, a jegyek 15 euróba kerülnek.

Lassan készülget a november végi - decemberi program is, aki bármilyen érdekes eseményről tud, az szóljon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése