2015. november 3., kedd

Férfiú(k)ról szólj nékem, Múzsa...

Ezt a kissé átalakított Homérosz idézetet vettem kölcsön a címhez, hiszen a héten két olyan férfi is Losoncra látogat, akinek köze van a múzsákhoz...
November 5-én, csütörtökön, Szomolai Tibor érkezik a Vajansky utcában lévő Phoenix Galériába, hogy ott elmondja a véleményét arról, hogy nehéz-e a Felvidéken magyarnak lenni.



A szomszédos Rimaszombatból érkező vállalkozó úriember saját bevallása szerint nem is nagyon tarja magát írónak, hiszen főleg erdei gombákkal foglalkozik. Ennek ellenére mégis már a második könyvét adta ki - magánkiadásban. Hogy mi késztette erre - megkérdezhetjük tőle most csütörtökön 17.00 órai kezdettel, ha elmegyünk az író-olvasó találkozóra. A Felvidéki Saga és a Fáklyavivő című kötetei is megvásárolhatóak és dedikáltathatóak.


Másnap, november 6-án, vagyis pénteken a losonci liget mellett található Szabó Gyula Emlékházba lesz érdemes elmenni 17.00 órára. Mellesleg Szabó Ottó festőművész, szobrász, grafikus jubileumi kiállításának megnyitóján tudomásom szerint Benko Fruzsina fog fellépni. A kiállítás az ISMERETLEN ISMERŐS címet viseli, és az alkotó 50-ik születésnapja alkalmából jött létre. Szabó Ottó művei már többször szerepeltek Losoncon, ahogy az a Rovás alkotócsoport oldalán is olvasható. (Érdemes a rovart.com oldalt alaposan átlapozni, tevékenységük rendkívül sokoldalú!)


A színessel jelölt szavakra kattintva további információk olvashatók, újabb oldalak nyílnak, remélem sikerült felkelteni mindkét férfiú iránt az érdeklődést :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése