2015. november 11., szerda

Könyvajánló 106

Egy örök klasszikust ajánl ma szíves figyelmünkbe a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium, amelynek egyes mondatait sokan sok helyütt idézgetik már jó ideje. Sőt, most novemberben a magyar mozikba is megérkezett a mű legújabb animációs feldolgozása, erről bővebben ITT olvashatunk.

Antoine de Saint-Exupéry
A kis herceg

Móra Könyvkiadó, 2015

A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló mese A KIS HERCEG a második világháborúban életét vesztett, ma már klasszikusnak számító francia író remekműve. Története úgy indul, mint minden Saint-Exupéry-regény, egy repülőkalanddal, de ezúttal a bonyodalom nem a valóságban, hanem a költői képzelet világában folytatódik.
Egy kisfiú jelenik meg a szerencsétlenül járt pilóta mellett a Szahara magányában, egy kisfiú egy másik bolygóról. S vele együtt feltündököl egy másik világ is, amelynek embersége, tisztasága, szépsége sajnos már csak a költészetben létezik. És Saint-Exupéry úgy beszéli el kis hercege történetét a maga icipici bolygóján, hogy mindnyájan fájdalmasan megáhítjuk azt az igazabb bolygót, és szívünkbe zárjuk az emberségében nagy kis herceget.
A világszerte ismert, megrendítően szép mesét az író eredeti rajzai díszítik.

A remekmű természetesen a Phoenix Könyvesboltban megvásárolható, ára 8,70 euró.
Imádom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése