2014. december 12., péntek

Múlik az idő…

Holnap Luca napja van, amihez mindenféle hiedelmek meg népszokások kapcsolódnak, azt olvasom itt, hogy: „Luca-napon régen tilos volt fonni, sütni, mosni. Nem volt ajánlatos kölcsönadni sem, mert az elkért dolgok boszorkányok kezére kerülhettek.”

Most akkor nem tudom mi lesz így holnap a karácsonyi mézeskalács meg egyebek sütésével… Aki babonás, az talán halassza későbbre, de aki nem, az ne feledkezzen meg sütés közben a losonci anzikszról sem, kapja elő a fényképezőgépet, mobilt, stb. és fotózza le a végeredményt. Aztán már csak le kell írni a hozzávalókat, röviden az elkészítés menetét és beküldeni ide a blogra, mert itt kérem zajlik a naaaaagy losonci receptcsere!
Első recept itt, a második meg itt, nos ki lesz a következő?

Aki nem szeret sütni, de szeret játszani, az még hétfő (december 15.) éjfélig beküldheti blogunk KARÁCSONYI JÁTÉKÁNAK helyes megfejtéseit. Eddig főleg a hölgyek ügyeskedtek, örömmel jelentem, hogy minden beküldő a helyes válaszokat írta meg, így bekerül a keddi sorsolásba. Kémeim jelentik, hogy legtöbben a Provence illata elnevezésű boltban szeretnének majd bevásárolni, nos, a blogon csak egy nyertes kap majd ide szóló ajándékutalványt, de a többieknek sem kell búsulniuk: karácsony előtt egyébként is kedvezményesen vásárolhatnak a boltban, éppen karácsonyi akció zajlik.
Természetesen a Barta Majoros Kinga Masszázsszalonjába szóló utalvány és a RelaxArt központba szóló teavásárlási utalvány is gazdára vár, ez utóbbi helyen kézzel festett textíliák és egyebek is kaphatók.

Még valami: tegnap sikeresen lezajlott a Losonc, szeretlek! elnevezésű vetélkedőnk decemberi fordulója, és ismét a Kármán József Alapiskola és Óvoda pedagógusaiból álló csapat nyert. Amint megkapom a fotókat, jön a szokásos összefoglaló!
Itt szeretném külön megköszönni blogpartnerünk, az M. K. Trade cég munkatársainak a szíves segítségét, ugyanis ott nyomtatom rendszeresen a rendezvényeink plakátjait, és rendkívül szolgálatkészek és kedvesek mindannyian. Óriási köszönet érte!

Jaj, és vasárnap ismét CSIRIBIRI JÁTSZÓHÁZBA várjuk a kicsiket és nagyokat, ezúttal a gyertyaöntést és mézeskalács díszítést lehet majd gyakorolni, Demecs Andrea és Hajdók Hajnalka vezetésével. Kezdés 15.30-kor a Magyar Kulturális Központban, a szervezők sok más meglepetést is ígérnek…

Kívánok mindenkinek kellemes hétvégét, örömteli adventi készülődést!

(a színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése