2015. július 28., kedd

A losonci kutyamenhely

Őszintén bevallom én nem vagyok egy nagy kutyaimádó ember, tiszteletben tartom a kutyákat majd bízom benne, hogy ez kölcsönös lesz (tehát nem ugrálnak, nem nyalogatnak meg ilyenek. Elvégre én sem nyalogatom őket...). Tudom, sokak szemében ez jóvátehetetlen bűn, de különbözőek vagyunk, én például az akváriumi halakat szeretem...


De kanyarodjunk vissza a címben emlegetett losonci kutyamenhelyhez, hiszen már beharangoztam az új blogpartnert - a Zornička drogériát - bemutató cikkemben, hogy bizony annak is Ferencz Katihoz van köze.
A kutyamenhely 2010 óta Losonc szélén, Gács felé haladva a CBA raktárak közelében található, azonban már 1996 óta üzemel. Akár vakációs programként is felfoghatjuk a meglátogatását, hiszen nagyon szívesen veszik a potenciális kutyasétáltatókat, lehet például kiskutyákat is simogatni. Most például ilyen kis ördögi feketéket...

Kép forrása

A kutyamenhely honlapja nagyon sok és hasznos információval szolgál minden érdeklődőnek, például ITT az aktuálisan örökbe fogadható kutyákat (és macskákat) lehet megnézni, illetve elolvasni az egyes állatokhoz fűződő tudnivalókat.


Nem csak kutyasétáltatással és örökbefogadással lehet a menhelyet segíteni, létezik virtuális örökbefogadás is, amely során közvetlenül az oldalról tudjuk PayPal segítségével utalni az általunk nélkülözhetőnek gondolt összeget, illetve az ITT található bankszámlaszámra is utalhatnak mindazok, akik szívügyüknek érzik a kutyák/macskák sorsát.
De a pénzügyi segítségen kívül a szó szerint vett "konkrét anyagi" segítségnek is nagyon tudnak örülni, értem ez alatt a háztartásban fölöslegessé vált edények, takarók, plédek, egyebek, illetve állateledel odaajándékozását is, az esetlegesen felkínált kedvezményes vásárlást és hasonlókat.

kép forrása

Amint azt már a drogéria bemutatásánál említettem kerámiatárgyak megvásárlásával is segíthetjük a kutyamenhelyet, ráadásul ha ezeket mondjuk ajándékba vesszük valakinek - duplán okozunk örömet... Angyalok, kutyák, teáskészlet - különböző színben nagyságban és formában!


A kutyamenhely nem csak a talált, kidobott állatoknak nyújt menedéket, hanem kasztrációs programjával is szeretne hozzájárulni az állatok túlzott szaporodásának megakadályozásához. Ezt a szolgáltatását települések és egyének számára is biztosítja.
További segítséget jelent azoknak a gazdiknak, akik elkóborolt kedvencüket szeretnék megtalálni, ha kapcsolatba lépnek a kutyamenhellyel, egyrészt lehet, hogy közben a kutyust valaki bevitte, de ha nem, akkor a menhely közösségi oldalán vagy a honlapján közzéteszik az aktuálisan keresett állatok fotóit.


Végezetül nem árt tudni, hogy a kutyamenhely 8.00 - 16.00 óra között tart nyitva, ha valaki kutyát talál, azt a 0918 793 274 telefonszámon jelentheti be, vagy a nap 24 órájában elhelyezheti a kutyamenhely kerítésénél hozzáférhető "kutyamentő helyre". Minden további kérdést az utulok.lc@gmail.com e-mail címre vagy a kutyamenhely közösségi oldalán lehet írásban feltenni.

(minden színessel jelölt kifejezés alatt további információk rejtőznek, csak kattintani kell!)
(Szöveg: Éva, fotók: a kutyamenhely honlapjáról és fb-oldaláról)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése