2014. december 15., hétfő

Losonc, szeretlek! – decemberi összefoglaló

Immár negyedik alkalommal rendeztük meg a Losonc, szeretlek! elnevezésű szórakoztató-műveltségi vetélkedőnket. Most is, mint a legelső alkalommal Hajdók Hajnalka vezette a vetélkedőt.

Miután a Kármán József Alapiskola és Óvoda pedagógusaiból álló csapata októberben legyőzte a Kármán Színház csapatát, majd novemberben a Serly Kórus hölgyeiből álló csapatot is, izgatottan vártuk, mi lesz a decemberi forduló eredménye. Ez alkalommal a Winkler Oszkár Építőipari Szakközépiskola tanári kara fogadta el a kihívást, és vele együtt a nézők között az iskola néhány diákja is tiszteletét tette a vetélkedőn. Reméljük nem utoljára!

A kérdéseket ismét Böszörményi István állította össze. A vetélkedő legelején ismét egy régi térképre kellett bejelölni az egyes épületeket, mint a mostani múzeumot, Kármán J. szülőházát, és hasonlókat. Ebben a versenyszámban az Építőipari csapata teljesített jobban, térképolvasásban jobbak…

Csák István, Kučera Tünde, Bóna Csaba - az Építőipari csapata

Természetesen nem hiányozhatott a blogról ismert Fel a fejjel címmel ellátott épület-beazonosítás sem, amelyhez a fotókat és a vetítést ismét Puntigán József biztosította. Miután az épületek beazonosítását az Alapiskola csapata már egy ideje gyakorolja, ebben a versenyszámban ők bizonyultak ügyesebbeknek.

Csúsz Péter csapatkapitány mellett Kalmár Gertrúd és Erdélyi Gabriella
Nem maradhatott el a szokásos totó sem, ahol 3 lehetséges válaszból kell kiválasztani az egy helyeset, pl. így megtudhattuk (aki eddig nem tudta), hogy a református templom csillag és hálóboltozatú, és Lehár Ferenc mondta, mielőtt elhagyta Losoncot, hogy „Én nem vagyok cigányprímás”. (Lehár losonci kalandjairól bővebben itt és itt olvashatunk.)

Egy új versenyszám keretén belül Losonc ismert épületeihez kellett az épületet tervező építészt hozzárendelni, érdekességként jegyzem meg, hogy mindkét csapat azonos építészeknél rontott, így a 6 pontból csak 4-et szereztek meg.

Az Építőipari suli csapata Hajdók Hajnalka instrukcióit hallgatja

A reprodukálásnál Csák Istvánnak, az „építészeti suli” tanárának köszönhetően mindannyian remekül szórakoztunk. Pista az el nem mondott szövegből is képes volt asszociálni a lehetséges szavakra, így remek improvizációjának köszönhetően ezt a kört a vendégcsapat nyerte.

A következő „számháborús” versenyszámban kedvenc kérdésem volt, hogy „Hány lépést tett Lehár Ferenc, ha a Vigadótól elment a tiszti kaszinóig? (1 lépés ezúttal 75 cm)”. Már látom magam, ahogy legközelebb a távolságokat fogom számolgatni a városban járkálva…

Kalmár Gertrúd, Csúsz Péter és Erdélyi Gabriella az Alapsuliból

Volt Kakukktojás, ahol több lehetséges válasz közül kellett kiválasztani az egy helytelent, és ismét óriási sikert aratott a körülírásos feladat is, amely ezúttal a karácsony jegyében összeválogatott szavakból állt, és amelynél ismét Csák Pista remekelt, csak úgy ontotta magából a meghatározásokat, a maximális 19 15* pontszámot érve el ezzel. Természetesen ehhez sikeresen asszisztált a csapat maradék két tagja, Kučera Tünde és Bóna Csaba is.

A nézők, kellemes karácsonyi illatok között (volt süti, tea, forralt bor is!)

Legvégül a bevállalós feladat is nagyot lendített a pontszámokon, itt a felmerülő kérdésekre előbb meg kellett adni egy számot a lehetséges válaszokból, majd a helyes válaszokat is felsorolni, itt a Kármánsuli csapata átlagon felül teljesített és így ismét ők nyertek.


A végső nagy kavalkádban a nyertesek állítólag kihívták a losonci Pedagógiai Szakközépiskolát, kíváncsian várom, kik lesznek a következő, feltehetően januári forduló bátor résztvevői.
(* javítva: dec. 15, 10:50)
További fotók Puntigán József fb-albumában ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése