2014. december 25., csütörtök

HÓNAPSOROLÓ – ez történt velünk 2014-ben

Már a sokadik oldalon jön szembe velem afféle év végi összesítés, ennek hatására úgy gondoltam, én is megpróbálom összefoglalni mik „történtek” velünk itt a blogon és a blognak (is) köszönhetően a valós világban.

JANUÁR:
a losonci Vigadó

Még javában tartott a Kármán József Színház 25-ik évfordulója alkalmából indított Hogy volt… című sorozatunk, melynek szerzője, Erdélyi Attila heti rendszerességgel szállította a cikkeket és a színházi anyagot.
Akkoriban még Puntigán József barátunknak is több ideje volt, így ő is heti rendszerességgel küldte Losonc helytörténeti cikkeit.
A blogon elindult a Bemutatkozik rovat is, ami mostanában sajnos stagnál. Fel kellene éleszteni!

FEBRUÁR:
A Kármánosok Elefántember c. előadásának csapata

Színházjegyeket és virágcsokrot lehetett nyerni a blogon, ez utóbbit az új blogpartnernek, az Alternative virágüzletnek köszönhetően.
A Kármán Színház február 28-án megnyitotta Ilyenek voltunk című kiállítását és utána hétfőnként beszélgettünk és vetítettünk a könyvtárban.

MÁRCIUS:
Fel a fejjel!

A blogon megszületett új játékunk a Fel a fejjel!, ami azóta is szerves része az élőben havonta megtartott szórakoztató-műveltségi vetélkedőnknek.
Új partnere is lett a blognak, a RelaxArt Központ, amely azóta is kitartóan velünk van.
Ebben a hónapban kérdeztem azt is az olvasóktól, hogy Szeretik-e Hrabalt. Túl sokan nem szerették, vagy csak lusták voltak játszani…

ÁPRILIS:
Leghűségesebb partnerünk a Phoenix Könyvesbolt

A költészet hónapjában heti rendszerességgel jelentek meg a blogon a már emlegetett színházi cikkek, a helytörténeti cikkek és természetesen a Könyvajánlók is, melyet állandó és legelső partnerünk, a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium, egészen pontosan Csák Évike küld azóta is rendületlenül.

MÁJUS:
Májusban a zöld fák alatt...

És innentől az életben is beindultak a dolgok, hiszen május 8-án megtartottuk első anzikszos sétánkat a Szőlőhegyre és a Koháry völgybe, nagy sikerrel.
Útjára indítottuk 2 hetente jelentkező Klubszerdáinkat is, a történelmi legelsőn Andrásfalvi-Faragó Zoltán a Dióhéj Kiadói Kft. ügyvezetője látogatott el körünkbe, és mesélt a könyveiről meg a természetről.Tartottunk gyermeknapot is felnőtteknek, és remekül szórakoztunk. Kultúrműsor is volt, a Galáris énekegyüttes mutatkozott be – nem is akárhogy!
Természetesen májusban is volt játék a blogon, az egyik a Csak természetesen címet viselte, a másikon a Kármán Színház legújabb bemutatójára lehetett színházjegyeket nyerni.

JÚNIUS:
Csontváry nyomában

Mivel a Klubszerdáinknak köszönhetően közeli kapcsolatba kerültem a Magyar Kulturális Központtal, sőt a szekrényeivel is, a blogon elindult a losonci Csemadok mellett működő színjátszást bemutató sorozat – Ez már történelem címmel.
Június 11-én nagy izgalommal megtartottuk az azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vetélkedőnk, a Losonc, szeretlek! próbaverzióját, melyre ugyan előzetesen jelentkeztek játékosok, végül a nézők soraiból kellett csapatokat verbuválnunk. A klubszerdák és vetélkedők azóta is Demecs Andrea és Hajdók Hajnalka vezényletével zajlanak, az állandó technikai munkatárs pedig Galcsík Karcsi.
Egész szép kis „tömeg” gyűlt össze június 22-én Gács község főterén, ugyanis Csontváry nyomába eredtünk Puntigán József vezetésével. Az eleinte falunézésnek induló séta hirtelen átcsapott természetjárásba, hiszen a várkastély egykori parkját is bejártuk. Izgalmas volt!
Júniusban a blog ismét két új partnerrel gazdagodott, csatlakozott hozzánk a mindenféle nyomtatásainkat biztosító M.K.Trade cég és a szállításunkat biztosító WAU Taxi is.
A hónap végén Retró bulit is tartottunk, azóta is kérdezgetik mikor lesz a következő ilyesmi, nos kérem, mindennek eljön majd az ideje…

JÚLIUS:
Sétálunk mi nyári hőségben is...

A nyári hónapokban szüneteltettük a Klubszerdákat, cserébe a legnagyobb nyári hőségben elmentünk sétálni. A városba. Néhányan. Nagy élmény volt!
És volt játék is: Villámkérdés címen. Elvégre egy kis nyelvhelyesség az sose árt.


AUGUSZTUS:
A Madách-kastély hűvösében

Mivel nyáron kirándulni szoktak, mi is elugrottunk Alsósztregovára a Madách-kastélyba, ahol Kovács Barbara és jómagam közreműködésével rendhagyó tárlatvezetést tartottunk. És volt persze játék is, mert anélkül nem élet az élet.
Szintén ebben a hónapban hirdettük meg blogunk Fotópályázatát, melyhez a FOTO ANTAL cég nyújtott nagy segítséget. Természetesen az uborkaszezon a részvételi arányon is megmutatkozott, így a fotópályázatot később meghosszabbítottuk.

SZEPTEMBER:
Néha kicsit száraz, néha túl édes, de a miénk :-)

Mivel a blog nagyjából egy éve boldogította már az olvasókat, megünnepeltük a születésnapját. Egyben ez volt az őszi első Klubszerdánk is, ami a későbbiekben átalakult: a szerdából csütörtök lett, meg kicsit szünetelt is, hiszen már nem találkoztunk minden két hétben, szóval még kialakulófélben van…
Vayszada Károly nevét egész biztosan megjegyezte az a néhány érdeklődő, aki ellátogatott szeptemberi második összejövetelünkre, melyen Puntigán József mutatta be ennek az elfeledett festőművésznek és fényképésznek az életét és munkáit.

OKTÓBER:
A győztes csapat... még mindig :-)

Rendkívül mozgalmas hónapra sikeredett, hiszen ismét sétáltunk, sőt vetélkedtünk is, ekkor kezdődött a Kármánsuli eddigi töretlen győzelemsorozata és az egyre nagyobb népszerűségnek köszönhetően az MKK-ból áttelepültünk az Alapiskola Kármán-termébe. Szeretjük!

 NOVEMBER:
A Fotópályázat szakmai 1. díjas fotója

Végre kiderült a Fotópályázat összes nyertese, a közönségszavazatoknak köszönhetően megnőtt a blog és a közösségi oldala népszerűsége, én meg végre tudom, kitől kérhetek a jövőben losonci fotókat…
A novemberi időpont ellenére is sokan eljöttek aktuális sétánkra, hiszen a református templom és a tornya is rendkívül vonzó hely az érdeklődők és fotósok számára. Ismételt köszönet Miklós István református lelkésznek a remek összefoglalóért!
Böszörményi István remek kérdéseinek hála novemberben is megtartottuk Losonc, szeretlek vetélkedőnket, ismét az Alapiskolában és ismét ugyanaz a csapat nyert.
A blogon közben belépőjegyeket lehetett nyerni az Iskolai bálba, sőt új blogpartnert is köszönthettünk körünkben, Barta Majoros Kinga Masszázsszalonját.

DECEMBER:
Decemberi vetélkedőnk nézői

Az év utolsó hónapját Bíró Zsuzsa Provence illata elnevezésű boltja színesítette, hiszen szintén blogunk partnere lett. Ennek (is) köszönhetően idén is volt Karácsonyi játék, azóta remélem a nyertesek már átvették a nyereményeiket!
Vetélkedtünk decemberben is, és állítólag fogunk januárban is.
Itt a blogon elindítottam a nagy losonci receptcserét, azóta is türelmesen várom a remek sütemény és egyéb recepteket, három már érkezett, remélem jön még több is!
Nagyjából ennyi volt az idei év, kialakult egy jó kis szervezői csapat, melyhez további tagok jelentkezését is várjuk, kialakult úgy vélem egy állandó olvasó és látogatógárda, és egyszer kialakul remélem az az egymást segítő és széles körben előremozdító közhangulat is Losoncon, amelynek szikráját éledezni látom olykor…

JANUÁR :)
Ez pedig már a januári program (január 15!)

Januárban, pontosabban 15-én egy kedves vendéget fogadhatunk köreinkben, Antal Tamás látogat el hozzánk, hogy meséljen azokról az élményeiről, amelyeket utazásai során a világról megtapasztalt. Könyvbemutató és élménybeszámoló némi stand-up fűszerezéssel. Alig várom!

Részemről ennyi ez a kicsit hosszúra nyúlt évösszegzés. Köszönöm mindenkinek, aki időt, energiát és figyelmet szentel a blognak és a rendezvényeinknek. Úgy gondolom jó úton járunk mindannyian.
Mert úton lenni jó!

(a színessel jelölt szavakra kattintva lehet tovább nosztalgiázni, különben mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom a felső vízszintes sávban található rovatokat is)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése