2014. december 17., szerda

Könyvajánló 62

Nem múlhat el hét könyvajánló nélkül, és természetesen ismét a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium kínálatából válogatunk. Így karácsony előtt 2 kötetet is ajánlunk egyszerre, ez alkalommal enciklopédiákat, mondjuk úgy, hogy fiataloknak és felnőtteknek:

Négyesi Pál
A leggyorsabb verdák 
A mi világunk sorozat
Nagykönyv Kiadó, 2007

A MI VILÁGUNK sorozat legújabb kötetét ismét az autók ifjú szerelmeseinek szántuk. A Sportautók és a Terepjárók c. kötet után most a legvadabb, legsportosabb autók kerültek célkeresztbe. Sokféle rekordokról jelent meg könyv az elmúlt néhány évben magyar nyelven is.
A leggyorsabb verdákban a különleges menetteljesítményekre képes autómobilokat mutatja be Négyesi Pál.
A kötet ára 7,50 euró.


Karádi Ilona (szerk.)
Az emberiség krónikája 
új, átdolgozott, kibővített kiadás

Helikon Kiadó, 2007
704 oldal
  
Az emberiség történelmének szakszerűen összeválogatott summázata szóban, képben, térképekkel. Minden krónikák legteljesebbikének kiegészített, aktualizált és átdolgozott változata az emberiség kronologikus történetén kalauzol végig Kr.e. 3000-től napjainkig. Óriási mennyiségű információ, minden lényeges tény és összefüggés: több mint 1000, többségében színes illusztrációval kísért szakértő, átfogó és tömör szócikk a politika, a kultúra, a tudomány és a hétköznapi élet kiemelkedő eseményeiről, történelmi esszék, fogalommagyarázatok, részletes tárgy- és névmutató. Értékes szakkönyv, enciklopédikus igényű összefoglalás és ideális ajándékkönyv egyszerre.
A kötet ára 66 euró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése