2014. augusztus 10., vasárnap

Programajánló augusztus 11-17.

Egy kis szomszédolás :-)
Én nem tudom, másnak is olyan gyorsan telnek a napjai? Egy hete ilyenkor épp Alsósztregovára készültünk a Madách-kastélyba, aki ma nem szeretne otthon maradni, az elugorhat Fülekre, a XI. Zenésztalálkozóra, ahol 16.00 órától fellép többek között Mr. Psycho & Dark Angels is és a Majdnem Edda, sok egyéb zenekar mellett.

Különben meg Losoncon is javában zajlik az uborkaszezon, de ez főleg a közelgő nagyszabású 4 napos Városnapoknak tudható be, ahol rengeteg látnivaló és program várja majd az érdeklődőket.

Addig meg lehet Füleken hangolódni, ugyanis ott már ezen a héten, augusztus 15-17. között megrendezik a Városnapokat és XXIV. Palóc Napokat. Kezdődik az egész a Városi Múzeumban, ahol a A füleki pálmától a világhírű kakasig című új állandó kiállítást nyitják meg pénteken 16.00 órakor.
Aztán estig tart a műsor a VMK előtti színpadon, fellép többek között Szvorák Kati is. Szombaton reggeltől vásár és mindenféle érdekes attrakció, este pedig a budapesti Körúti Színház Katyi című zenés vígjátéka látható. A vasárnapi program többek között a füleki Zsákszínház Tortúra című előadása este pedig BIKINI koncert. Részletes program minden egyéb tudnivalóval ITT olvasható.

Aki ennél csendesebb dologra vágyik, az látogasson ki Losoncon augusztus 16-17-én a Városháza előtti parkolóba, ahol az egyre közkedveltebb PETANQUE játék versenyzői mérik össze erejüket reggel 8.30-tól este 20.00-ig, lehet menni szurkolni, nézelődni, érdeklődni, a mezőny nemzetközi, belépődíj nincs.

Ha még van ember, aki nem látta a Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok című regényéből készült Oscar-díjas filmet Jiří Menzel rendezésében és Václav Neckář főszereplésével, az szombaton augusztus 16-án ingyen megteheti a ligeti kerti moziban este 21.00 órától.

Vasárnap a losonci tó környéke kutyaugatástól lesz hangos, ugyanis KUTYAKIÁLLÍTÁST rendeznek ott reggel 9.00 órától. Délután pedig a losonci LEGENDROCK együttes szórakoztatja majd a résztvevőket.*

Szintén vasárnap a gyermekes szülőket várják a Vásárcsarnokba, ugyanis gyermekruházati börzét tartanak ott 8.00 -12.00 óra között, ruhákon kívül egyéb eszközök, játékok, stb. is gazdát cserélhetnek.

Természetesen a Nógrádi Múzeum és Galéria is várja látogatóit, ahol péntekig még látható a LEGO kiállítás, gyermekes szülők és örökifjak előnyben (!), ill. a hagyományos Kerámia Szimpózium munkáiból rendezett tárlat is megtekinthető szeptember 28-ig.

És nem szabad megfeledkeznünk a Szabó Gyula Emlékházról sem, ahol csütörtökönként várják a látogatókat 14.00 – 17.00 óráig ill. más napokon telefonos bejelentkezést követően.

Kívánok mindenkinek programokkal telített hetet, jó pihenést! Ja, jut eszembe, már eltelt 10 nap a rendelkezésre álló 6 hétből, a blogon FOTÓPÁLYÁZAT zajlik, várjuk a fotókat továbbra is!

(a színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)
* frissítés (aug. 12.): sajnálatos módon a város oldalán rossz dátummal jelent meg a rendezvény, amely már most vasárnap - aug. 10-én - lezajlott... Én kérek elnézést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése