2014. augusztus 17., vasárnap

Programajánló augusztus 18 – 24


Idén 765 éves Losonc (Fotó: Puntigán J.)
A héten Budapesten nem maradhat el a tűzijáték, Losoncon meg a 4 napos Városnapok, szóval buliiii van!
Mellesleg, aki még/már ma is bulizni szeretne, az ugorjon el Fülekre, ahol este 9-kor a legendás BIKINI együttes koncertezik, előtte 19.30-tól Steve Misík & Co az előzenekar, kapunyitás 7 órakor. Belépőjegy a helyszínen 9 euró.

Füleken amúgy augusztus 18-án Szent-István napi ünnepséget tartanak a VMK-ban, az MKP által rendezett eseményen fellép a Magyar Állami Népi Együttes. Berényi József és Szvorák Zsuzsa is beszédet mondanak, kezdés 19.00 órakor, belépődíj 1 euró.

Augusztus 21-én csütörtökön Losoncon délután 3-kor a Városházán a Házasságkötő terem előcsarnokában nyitják meg az Ősöktől az utódokig című kiállítást, amely az 1. világháború és a holokauszt évfordulója alkalmából tekinthető meg szeptember 30-ig.

És akkor csütörtöktől vasárnapig Losoncon nincs megállás! Annyira gazdag programmal készültek idén a szervezők, hogy csak a legérdekesebbekből mazsolázok: mindjárt augusztus 21-én délután 15.00 órától a zenéé a főszerep, többek között fellép az Oravia Deep Purple, az LC/DC és a legendás Fredy Mercury hasonmás, akinek a hangja egész elképesztő... Éjfélig meg diszkó.

Pénteken is sok zene lesz, közben átadják a város díjait, ismét megpróbálnak rekordot is felállítani, este pedig jön többek között a kassai NO NAME meg a losonci REvoLUCIE, és éjjel 1 óráig ismét diszkó.
Közben a gyermekeknek külön pódiumon meseelőadások futnak 13.00 – 18.00 óra között, arcfestéssel meg mindennel ami ehhez kell.

A szombat a népzenéé, de lesz veterán autók találkozója is Mr. Psycho & Dark Angels fellépéssel, este pedig jönnek a brazil dobosok és táncosnők, hogy végiszambázzanak a városon.
Közben lesz etnó party is külön cirkuszi sátorban, és a szombat esti utcai táncmulatság egész éjjel 2-ig tart majd. A gyermekek szombaton is nézhetik a meséket pont úgy, mint pénteken.

Akinek ebből az egészből nagyon elege lesz, és egy kis nyugalomra vágyik, az elmehet például moziba, ugyanis ott 13.00 órától ingyenes filmvetítés zajlik majd, 4 különféle filmet is levetítenek.

Vasárnap pedig az egész város kiköltözik a ligetbe, ott ugyanis középkori napot tartanak majd 11.00 – 21.00 óra között. Különben a pavilon környéke nagyon érdekes látványt nyújt, kivágták a bokrokat, az egész liget sokkal szellősebb és áttekinthetőbb, szokni kell, az biztos...

Kísérő rendezvényként természetesen nem maradhat el a hagyományos Nógrádi Vásár, a Sörfesztivál, idén babgulyásfőző verseny is lesz, meg 6 ország mérkőzik meg bocciaban, de ahogy említettem a program ennél sokkal de sokkal gazdagabb, úgy gondolom mindenki megtalálhatja a leginkább neki tetsző műsort, elfoglaltságot.
A városközpontban lakóknak pedig kitartást a hangzavarhoz!

És szeretném még egy érdekes programra felhívni a figyelmet: vasárnap 16.00 órai kezdettel a panyidaróci kultúrházban Falunk történelmének felidézése című beszélgetésre kerül sor a Palóc PT szervezésében.

Mindenkinek kellemes hetet, jó szórakozást, mondanám hogy azért mindent csak mértékkel, no de ki vagyok én, hogy ebbe belebeszéljek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése