2014. augusztus 3., vasárnap

AUGUSZTUSI előzetes programajánló

A héten észrevétlenül áthuppantunk a nyár utolsó hónapjába, itt az ideje hogy megnézzük mi vár ránk Losoncon és a környéken augusztusban.

Augusztus 6-án (szerdán) a református templomban ad komolyzenei koncertet a MUCHA QUARTET. Ilja Zeljenka, Joseph Haydn, Antonín Dvořák, Maurice Ravel művek hangzanak el. A nyári hőség után bizonyára jól fog esni a templom hűvössége, a fantasztikus akusztikáról nem is beszélve. Kezdés 18.00 órakor, belépőjegy 5 euró.

Augusztus 9-én (szombaton) viszont a losonci parkba lehet menni zenét hallgatni, folytatódnak a ligeti pavilon koncertjei, ezúttal a C-BRIDGE együttes játszik hazai és külföldi ismert dalokat 16.00 – 19.00 óra között. A rendezvény ingyenes.

Augusztus 10-én (vasárnap) Füleken is a zene jegyében telik a délután, ugyanis 16.00 órakor a Várudvaron a XI. Zenésztalálkozóra kerül sor, fellép a losonci Mr. Psycho & Dark Angels is és a Majdnem Edda, sok egyéb zenekar mellett.

Fülekre augusztus 15-17. között is érdemes lesz ellátogatni, hiszen akkor tartják a Városnapokat és XXIV. Palóc Napokat, nagyon gazdag műsort ígérnek a szervezők, Szvorák Katitól a Bikiniig, a Zsákszínháztól a budapesti Körúti Színházig minden lesz, rengeteg kísérő rendezvénnyel, a részletes műsor ITT olvasható.

Augusztus 16-án (szombaton) a Városháza előtti parkolóban az egyre közkedveltebb PETANQUE játék versenyzői mérik össze erejüket reggel 9.00 órától, lehet menni szurkolni, nézelődni, érdeklődni, belépődíj nincs.

Másnap, augusztus 17-én (vasárnap) a kutyakedvelők feltétlenül látogassanak el a losonci tóhoz, ott ugyanis KUTYAKIÁLLÍTÁS zajlik majd szintén 9.00 órai kezdettel. A belépés szintén ingyenes.

És akkor jöjjön aminek jönnie kell, idén sem múlhat el a nyár a nagy losonci buli nélkül, augusztus 21. és 24. között egymást érik a rendezvények, felsorolni is nehéz, de a hagyományos Nógrádi Vásáron kívül lesz sörfesztivál, veterán autók találkozója, középkori nap és rengeteg koncert, a műsorok több helyszínen zajlanak majd, ITT olvasható a részletes program (szlovák nyelven).

Aki közben megunja a hangzavart az elugorhat Fülekre, ahol augusztus 23-án (szombaton) 12.00 órától a VMK-ban TATTOOFEST-et rendeznek, mindenféle tetoválószalonok mutatkoznak be és a budapesti SILENCER ACOUSTIC unplugged együttes is fellép. Belépőjegy 4 euró.

Augusztus 27-én (szerdán) emlékeznek meg városunkban a Szlovák Nemzeti Felkelés hőseiről, a koszorúzás a II. világháborús Kármán utcai emlékművénél lesz 13.00 órakor.

Természetesen a blog e-mail címére egész hónapban várom a Fotópályázatra benevezett fotókat, és közben egész biztosan kiderül majd a szeptemberi anzikszos műsor is, annál is inkább, mivel szeptemberben 1 éves lesz a blog, és azt bizony jóóóól meg kell ünnepelni!

Mindenkinek kellemes augusztust, ma irány Alsósztregová, a kastélyban találkozunk!

(a színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése