2014. február 16., vasárnap

Programajánló február 17-23

Kép forrása
Azt csiripelik a verebek, hogy a héten a gyerekeknek tavaszi szünetük van, ha az időjárás így marad, tényleg tavaszi lesz!

Ebből az alkalomból február 19-én (szerdán) a losonci uszodába, ill. 20-án (csütörtökön) a jégpályára az általános és középiskolák tanulói számára a BELÉPÉS INGYENES, sőt a jégpálya most hétfőn is nyitva tart, épp a tavaszi szünetnek köszönhetően…

A gyerekeknek különben a losonci CVC Magnet is egész heti programot kínál, bővebb infó az oldalukon.

Aki már kinőtt az iskoláskorból, és más szórakozásra vágyik, az például csütörtökön, február 20-án elmehet Fülekre, ahol Puntigán József, blogunk társszerzője mutatja be legújabb, „Fülek” című könyvét 17.00 órai kezdettel a Városi Könyvtárban.

Aki inkább Rimaszombatba menne, az ne hagyja ki ugyanaznap Rák Viktória „Szerelmeim” című sanzonestjét, melyben az ismert színésznő Mezei Mária életét igézi meg. A sanzonest 11.00 órai és 19.00 órai kezdettel látható és hallható a rimaszombati Városi Művelődési Központban. Belépőjegy 8 €, diákok és nyugdíjasok 5 €.

Szombaton, február 22-én a szokásos Karnevál a jégen elnevezésű családi szórakozás várja a korcsolyázókat a losonci jégpályán, kezdés 10.30 órakor, a legszebb maszkok és a legjobb családi maszkok versenye is zajlik, a belépés ingyenes.

A múzeumok, galériák továbbra is várják a látogatókat, Losoncon a Nógrádi Múzeumban a technika iránt érdeklődők tekinthetik meg február 28-ig a „Szlovák út a mikrokozmoszba” című tárlatot, mely a CERN részecskegyorsító európai laboratóriumát, illetve a szlovák részvételt mutatja be az LHC kutatásokban. Ugyanott a múzeum gyűjteményéből múlt héten megnyitott Fény című kiállítás is megtekinthető, egészen március 30-ig.

Csütörtök délutánonként továbbra is várja látogatóit a Szabó Gyula Emlékház, ahol az állandó kiállítás mellett a TÁJKÉPFESTÉSZET című tárlat is megtekinthető.

És ha már a kiállításoknál tartunk, engedtessék meg nekem, hogy picit előreszaladjak az időben: a losonci Kármán József Színház idén ünnepli megalapításának 25-ik évfordulóját, ez alkalomból február 28. – március 28. között a Nógrádi Könyvtárban egy kiállítás keretén belül mutatja be a színpadon eltöltött negyedévszázadot, illetve majd ugyanott vetítéssel egybekötött beszélgetések is lesznek, március 3-án a zenés darabok, március 10-én a drámák, 17-én pedig a vígjátékok kerülnek sorra, meghívott vendégekkel, alkotókkal, a színház tagjaival.

Részemről ennyi a jövő heti előzetes, ha bárki tud bármilyen érdekes rendezvényről, szóljon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése