2014. február 23., vasárnap

Programajánló febr. 24 - márc. 2.

Kép forrása
Lassan de biztosan véget ér az év második hónapja is, egyre tavasziasabb az idő, itt az ideje, hogy mi is feléledjünk, ha eddig netalán téli álmot aludtunk volna…

Február 26-án (szerdán) Fülekre, másnap, február 27-én pedig Losoncra látogat a közismert televíziós személyiség, Pavel Dvořák, mivel az „Elveszett világok keresése“ c. sorozatának legújabb részét, a „Losonci csata“ címűt, itt a környéken forgatta. A szlovák nyelvű filmvetítésre és közönségtalálkozóra Füleken a Városi Könyvtárban 17.00 órától, Losoncon a Matica székházban másnap 16.00 órától kerül sor.

Február 28-án, a hónap utolsó napján nyílik meg a losonci Kármán József Színház elmúlt 25 évét bemutató kiállítás „Ilyenek voltunk” címmel a Nógrádi Könyvtárban, délután 16.00 órakor. A kiállítás március 28-ig lesz látogatható a könyvtár nyitva tartási ideje alatt, bejárat az udvar felől. Már most megemlítem, bár ez majd a későbbi programajánlókhoz tartozik, hogy a jubileumi ünnepségsorozat kísérő rendezvényeiként március 3-án, 10-én és 17-én a kiállítás helyszínén vetítéssel egybekötött beszélgetésekre is sor kerül a csoport tagjaival és meghívott vendégekkel.

És hogy ne csak virtuális színházról essen szó: a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház márciusi műsorát elsején a Brémai muzsikusok című zenés mesejáték nyitja, 11.00 órai kezdettel, azt javaslom, hogy mielőtt szombaton bárki útra kelne oda gyerekekkel, előtte érdeklődjön a színházban a jegyekkel és helyfoglalással kapcsolatosan.

Losoncon március 2-án a „piacon” reggel 9.00-től temetik a farsangot, nagyon vidám „temetés” várható, lesz kolbásztöltő verseny, közben kézműves mesterségek vására zajlik majd, lesz eszem-iszom és természetesen talpalávaló muzsika is, folklór csoportok fellépésével. Belépőjegy 2 euró, a műsor mellé tea és fánk is jár, sőt kóstoló az elkészült kolbászokból!

Úgy gondolom igazán változatos lesz a hét, hamarosan jön a márciusi előzetes, aki bármilyen programról tud, szóljon időben, szívesen népszerűsítjük itt a blogon! Örömmel látom, hogy a blog fb oldalának tábora is nő-növöget, nem fogunk haragudni, ha minél több losonci és környéken élő tudomást szerez a blog létezéséről – elvégre azért van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése