2014. február 2., vasárnap

FEBRUÁRI előzetes programajánló

Fotó: Puntigán József
Januárban voltak hetek, amikor nem is jelent meg programajánló itt a blogon, egyszerűen nem volt mit ajánlani (reklamáltak is nálam ez ügyben – de nem én szervezem a programokat, én csak megpróbálom csokorba gyűjteni, amit arra érdemesnek találok).

A február – szerencsére – már sokkal biztatóbban néz ki!

A kisgyermekes szülők egész biztosan nélkülem is tudják már: február 4-én van a beiratkozás a losonci Kármán József Alapiskolába, délután 15.00 órakor.

Február 6-án (csütörtök) ismét városunkba látogat a cseh popdíva, Lucie Bílá, Petr Malásek is elkíséri, este 19.00 órakor az Apolló moziban lesznek láthatók és hallhatók. Akinek még nincs jegye, az siessen: a jegyértékesítő oldal szerint e pillanatban már csak 14 db szabad hely van. Aki lekési a losonci koncertet, az másnap mehet Besztercebányára…

Február 7-én (péntek) Füleken 15.00 órai kezdettel a Magyar Királyi Tengerészeti Akadémia története című kiállítás megnyitójára kerül sor a Városi Honismereti Múzeumban.

Február 8-án (szombaton) lehet menni a hagyományos Csemadok bálba a Vigadóba, a talpalávalót az A'la Carte Showband szolgáltatja, fellép Agócs Sándor tárogatós, és természetesen nem maradhat el a tombola sem.

A következő hét kicsit komolyabb hangvételű programokkal jelentkezik, február 13-án (csütörtökön) a losonci Magyar Kulturális Központban (Artézi kutak tere) 16.30 órai kezdettel Böszörményi István vetítőképes előadását hallgathatják meg az érdeklődők, melynek címe: „A losonci református gimnázium nevezetes oktatói“.

Másnap ugye Valentin, avagy Bálint-nap, a város utcáin mindenféle érdekes dolog várható, lehet majd fényképezkedni meg édességért csókot váltani…

Vasárnap, február 16-án délután 17.00 órai kezdettel tekinthető meg a B. S. Timrava Színházban Janusz Glowacki: Antigoné New Yorkban című darabja a losonci Kármán József színház előadásában. A komáromi Jókai napokon az előadás nívódíjat, Setény Öcsi pedig alakításdíjat kapott. Itt a blogon belépőjegyek is nyerhetők, mindenkit szeretettel várunk!

Február 20-án, csütörtökön 17.00 órai kezdettel mutatja be "Fülek" című könyvét blogunk társszerzője, Puntigán József, a füleki Városi Könyvtárban.

Ugyanaznap, vagyis 20-án, szülővárosában Rimaszombatban lép fel a népszerű színésznő, Rák Viktória „Mezei Mária: Szerelmeim“ című sanzonestjével, délelőtt 11 és este 19.00 órakor a Városi Művelődési központban.

Február 22-én, szombaton délelőtt 10.30-tól várják jelmezben a korcsolyázni és mulatni vágyókat a városi "jégpályára", a már hagyományosnak mondható losonci „Karnevál a jégen“ elnevezésű rendezvényre, a belépés ingyenes.

Van más is: keddenként a Nógrádi Múzeum és Galériában 13.00 -16.30 óra között „alkotóműhelyi“ foglalkozásokat tartanak, minden korcsoportot tárt karokkal várnak, telefonos egyeztetés nem árt, belépődíj 1 €.

Csütörtökönként változatlanul megtekinthető a Szabó Gyula Emlékházban a novemberben megnyitott TÁJKÉPFESTÉSZET című kiállítás is.

Aki Salgótarjánban jár és van egy kis ideje, az ne mulassza el megtekinteni a Dornyai Béla Múzeumban március 22-ig látogatható időszaki kiállítást, melyen Markó, Munkácsy, Csontváry és más 19-ik századi festőművészek alkotásaiban gyönyörködhetünk.

Részemről ennyi amit februárra találtam, ha bárki további érdekes programokat szeretne népszerűsíteni, kérem szóljon!

Kellemes zimankós februárt kívánok mindenkinek!

(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése