2018. szeptember 16., vasárnap

Programajánló szeptember 17-23.

Lassan kezd átrendeződni a fák alatt és a fákon található falevelek aránya, ami tagadhatatlan jele az ősznek. A nappali meleg ellenére estefelé érdemes a nappali meleget őrizgető termekbe húzódni. Hogy pontosan mikor és mely termekbe érdemes behúzódni, ehhez nyújt segítséget az alábbi programajánló. :-)

Szeptember 18-án (kedden) a Nógrádi Könyvtárnak ismét Antonie Krzemieňová lesz a vendége, aki 16.00 órától az érzelmekből keletkező betegségekről tart előadást szlovák (vagy cseh?) nyelven.

Szeptember 19-én (szerdán) a losonci Apolló Moziba a 4-10 év közötti gyermekeket és persze szüleiket várják, hiszen 17.00 órától a Kino Fest Anča elnevezésű rendezvényen a 2018-as év legjobb animációs filmjeiből válogattak. A gyermekeknek szóló 52 perces összeállításra jegyek 1 euróért válthatók.

Edith és Marlene

Szeptember 20-án, csütörtökön egy igazi színházi csemege vár ránk, hiszen hosszú idő után ismét Losoncon lép fel a Komáromi Jókai Színház. Az Edith Piaf és Marlene Dietrich életét felidéző zenés darab 18.00 órakor kezdődik a B.S.Timrava Színházban.
Jegyek 6, ill. 8 euróért válthatók a Priorban lévő Kvety 3 – 3 Virágom virágboltban, illetve Sólyom Évánál és Demecs Andreánál. Jegyek ez utóbbinál a 0918 878 230 telefonszámon foglalhatók is. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők és a Jókai Színház csapata!

Szeptember 21-én (pénteken) a rimaszombati Csillagházba várják az érdeklődőket, ahol Az Óperenciás tengeren túlról a Dunán túlra címmel Dr. Jókay Károly mesél majd 18.00 órai kezdettel.

Losoncon ugyanaznap a zsinagógába lesz érdemes ellátogatni, ahol 17.00 órától a Potmehúd című táncszínházi produkcióra várják a nagyérdeműt. Ebben Prágában élő szlovákiai táncosok Molnár Csaba rendezésében próbálják felkutatni az eredeti európai folklórt, drámai, humoros formában. A belépés ingyenes.


Szeptember 22-én (pénteken) remélhetőleg a környék alapiskolás korú gyermekeit elkísérik a szülők a losonci Kármán József Alapiskolába és Óvodába. No nem azért, mert szombaton is be kellene ülniük az iskolapadokba, hanem azért, mert a lassan 20 éves Pitypang tánccsoport új tagokat keres, és ehhez évadnyitó Pitypang-csalogató vigadalmat is szervezett. Részletek a plakáton, valamint EBBEN a cikkben.

Aki délelőtt kitáncolja magát, az bizonyára szívesen pózol egyet egy mesefigurával a Galéria üzletközpontban, ahol 15.00 órától mesés nyárbúcsúztatót tartanak a gyermekeknek. A kiírásban leírt feltételeket teljesítők között a végén nyertest is sorsolnak. Este 19.30 órától Eniesa ad koncertet ugyanott.


Szintén szombaton lehet Selmecbányára, Garamszegre és Úrvölgybe kirándulni a Phoenix Lutetia Polgári Társulás szervezésében. Az autóbusz reggel 7 órakor indul a losonci YMCA épülete elől, és aki szeretné a napját tartalmasan, jó társaságban eltölteni, az még szeptember 20-ig jelentkezzen a plakáton ill. az ebben a cikkben található elérhetőségeken.

Szeptember 23-án (vasárnap) pedig egy kis kerékpározásra buzdítja a város a losonciakat, hiszen délelőtt 10.00 órára a Köztársaság tér sarkánál található Oxygen Café mellé várják a kerékpárosokat, hogy egy közös tekeréssel búcsúzzanak együtt a nyártól. A részvételhez nem árt regisztrálni (12.00 óráig), hiszen a végén tombolanyereményeket is kisorsolnak. A ligeti Fehér Hattyúnál frissítők és program is várja a biciklizőket, fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt.

MŰVÉSZET MINDENKINEK

Közben ne feledkezzünk meg a Szabó Gyula Emlékházban megnyílt kiállításról se, amely a Művészet mindenkinek címet viseli. A Szabó Gyula magángyűjteményekben található festményeiből létrejött kiállítás, csak 3 hétig, azaz október 5-ig tekinthető meg, így akinek nem felel meg a szokásos pénteki nyitvatartás 14.00 – 17.00 óra között, az bátran egyeztessen más időpontot Szabó Kingánál a 0911 494 485 telefonszámon.

Kívánok mindenkinek kellemes élményeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése