2018. szeptember 18., kedd

5 éves a blog!

Nem hittem volna 2013 szeptemberében, amikor ezt a blogot elindítottam, hogy 5 évvel később ennyi ember olvassa majd. Abban sem voltam biztos, hogy képes leszek 5 éven keresztül valamiféle tartalmat szolgáltatni, amire a losonciak és környékbeliek kíváncsiak lehetnek.

(kép forrása)

Az igazi csoda idén nyáron történt: amikor szinte semmit sem posztoltam, sőt még a rendszeres heti programajánlóval sem terheltem a nagyérdeműt, a blog facebook oldalán 2-naponta újabb kedvelők kerültek elő.
Így már az ott összegyűlt 651 ember miatt sem hagyhatom most abba. Mert felmerült bennem ilyesmi is... de aztán ezt a kósza ötletet gyorsan el is hessegettem. :-)

5 évvel ezelőtt úgy éreztem ki kell nyitnom a számat... és lőn

Mert nézzük, miért is jött létre anno ez az egész!
Egyrészt Losoncon nem nagyon voltak magyar rendezvények, nem volt meg az összhang, kommunikáció a szervezők között, pénz sem volt, ötlet sem volt, közönség sem volt. Állítólag már magyarok sem nagyon voltak, de közben kiderült, hogy de mégis :-)

A blog oldalsó sávjában a bemutatkozáshoz a katalizátor wikipédián található definícióját vettem kölcsön: „A katalizátor a kémiában egy olyan anyag, ami úgy gyorsít fel (esetleg nagyságrendekkel) egy kémiai reakciót, hogy ő maga annak során nem használódik el. Az egyszerűbb kémiai felépítésű katalizátorok gyakran több különféle reakciót is katalizálnak.
Meg kell állapítanom, hogy számos reakciót, rendezvényt, sikerült katalizálnom, igaz, az embernek néha sokat kellett jártatnia a száját - írásban meg élőben is. Az elmúlt évek során számos eseményt katalizáltunk, közös erővel, együttműködve, persze néha kisebb súrlódások is akadtak a szervezők között, de ez is egészen természetes, nem vagyunk egyformák.

A blogon minden évben összefoglaltam az év eseményeit, aki szeretne nosztalgiázni, annak szíves figyelmébe ajánlom a Hónapsorolókat, a 2014-est, a 2015-öst, a 2016-ost, a 2017-est.
Az évek során gyönyörűen kikristályosodtak az egyes szerepkörök is:
- a Csemadok Losonci Alapszervezete főleg pályázik és a nagyobb léptékű színházi, zenei, fesztiválos, forgatagos, stb. rendezvényeket szervezi,
- a Phoenix Lutetia Polgári Társulás a városnéző sétákat, kirándulásokat és olykor egy-egy fellépőt is,
- az összes többi, Losoncon működő magyar szervezet, társulás pedig a maga műfajában végzi a dolgát: pl. a Ringató ringatózik, a Pitypang táncol, a Folk LC zenél, a Kármán Színház színházi előadásokat tart stb.

Valami ilyesmi a losonci anziksz, csak az online térben :-)
(forrás)


A losonci anziksz pedig mindezek munkájához propagációs felületet biztosít, így továbbra is arra kérek mindenkit, küldjék el bátran a losoncianziksz@gmail.com címre az értesítőket az egyes  rendezvényekről!
A blog olvasóit pedig arra kérem, továbbra is maradjanak velünk. Hiszen bár a losonci anziksz blogot egyszemélyes műfajként magam szerkesztem (és a jelentős hányadát írom is), az olvasók, a rendezvények résztvevői nélkül az egész mit sem érne. Úgy gondolom, ha a szervezők önként, szabadidejüket feláldozva tevékenykednek, hálánkat leginkább azzal tudjuk feléjük kifejezni, ha minél bőségesebb számban jelenünk meg az eseményeken...

Szaporíthatnám még hosszasan a szót, azonban a blog is szabadidős elfoglaltság, abból meg persze nekem is egyre kevesebb van. Így csak kívánok mindannyiunknak még sok-sok közös, eredményes esztendőt itt Losoncon, rengeteg szép élményt, kívánom, hogy az ügy érdekében mindig meg tudjunk egyezni, kívánom, hogy kölcsönös támogatással, együttműködéssel egyre bátrabban haladjunk előre, mert biztos vagyok benne, hogy együtt egészen nagy dolgokra is képesek vagyunk. :-)

2014-ben volt 1 éves a blog, tortát is kapott :-)

A losonci anziksznak boldog szülinapot, idén virtuális tortával ünneplünk...

Folyt. köv.! :-)


2 megjegyzés:

  1. Gratulálok az 5 évhez . Sikeres további éveket sok érdekes programot lelkesedést, kitartást és jó egészséget kivánok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy - a blognak köszönhetően - már 5 éve ismerjük egymást! :-)

      Törlés