2018. szeptember 19., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 48.

A múltkor Provence-ba kalauzolt a heti könyvajánló, most menjünk Párizsba! Igaz, ez a mai kötet nem a francia főváros nevezetességeivel foglalkozik elsősorban, de némi képet kaphatunk Párizsról is. Ez a szórakoztató olvasmány szintén a Nógrádi Könyvtár polcain található.

Laurent Gounelle
Amikor Isten inkognitóban jár
Trivium Kiadó Kft. 2017


Párizs, nyár, Eiffel-torony. Egy mindenben csalódott fiatalember, Alain az öngyilkosság szélén áll, épp le akar ugrani a toronyból, mikor egy titokzatos idegen visszatartja elhatározásától és szerződést ajánl neki: ha az életben maradás mellett dönt és mindenben követi utasításait, problémái megszűnnek, és végre boldog lehet.
Alain élete ettől a pillanattól gyökeresen megváltozik. Elfogadja a különös feltételt – s ezzel tulajdonképpen átadja élete irányítását… De kinek is?
A varázslatos párizsi nyárban játszódó történet sok tanulsággal szolgál. Megtudhatjuk belőle, hogyan szabadulhatunk meg félelmeinktől és megérthetjük csalódásainkat, választ kapunk kudarcainkra és álmainkra. Szól arról, hogyan küzdjük le gátlásainkat és hogyan haladjunk tovább az „élet” ösvényén.
A regény egyszerre felnőttmese és pszichológiai tanácsadó, de mindenekfelett szórakoztató olvasmány.
Laurent Gounelle könyve nemcsak a francia olvasók körében aratott sikert – első kiadásának 200 000 példánya hamar elfogyott –, de meghódította Spanyolországot és Dél-Amerikát is. Kiadója szerint Coelho Alkimistája hódított meg utoljára ennyi olvasót.
A szerző korábban megjelent kötete: Az ember, aki boldog akart lenni.

Figyelem: a Nógrádi Könyvtár szeptember 24-től felújítás miatt zárva tart!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése