2018. február 2., péntek

Mai gyorshírek :-)

Pénteken nem csak annak örülünk, hogy végre péntek, hanem annak is, hogy ma ismét találkozhatunk itt meg ott.


Délután 14.00 órától várja látogatóit a Szabó Gyula Emlékház, ahol az IDŐ-HALLGATÁS című kiállítás mellett egy teáskanna kiállítás is nyílt, Szabó Kinga gyűjteményéből. És hogy honnan az ötlet? Kinga így ír erről:
"A múlt század 70-es éveiben kezdtem teáskannákat gyűjteni. Fokozatosan oly sok kannám lett, hogy már nehéz volt őket elhelyezni. Mi több, amikor 2007-ben nekiláttunk a ház átépítéséhez - mármint az Emlékház céljaira való kialakításhoz, sok mindentől kellett megválni, illetve ideiglenesen elhelyezni. Így kerültek a kannák becsomagolva a pincébe, ahonnan csak most emeltem ki őket. Ennyi év elteltével úgy láttam, hogy érdekes formatervezői és kulturális kollekció. Elhatároztam, hogy a teáskanna gyűjteményt megmutatom a közönségnek.
Akik tehát február folyamán meglátogatják a Szabó Gyula Emlékházat, a képek mellett egy kis teáskanna-kiállítást láthatnak. Szeretettel várjuk a látogatókat a megszokott időben: péntek délután."


Pár órával később, egészen pontosan 17.00 órakor (ill. szokás szerint pár perccel később) kezdődik a Kármán József Alapiskola emeleti termében Urbančok Larisa előadása, amelynek címe: A gyerek-szülő kapcsolat és a mögötte meghúzódó lelki dinamikák. 
Mivel ma az iskolában félévi szünet van, kérünk minden érdeklődőt, hogy az épület udvarra vezető, oldalsó kapuját használja. Kezdés után a kaput bezárjuk, de aki valamilyen oknál fogva ennél is később ér oda, az hívja Demecs Andit a 0918 878 230 telefonszámon, beengedjük. :-)


Az is hívja fel minél hamarább Demecs Andreát, aki még nem vásárolta meg a jegyét a Hagyományos Csemadok BÁLBA, csak előzetesen jelezte az érdeklődését. A szervezők kérése:
"Kedves Mindenki!
Szeretnék mindenkit megkérni, hogy aki még nem véglegesítette foglalását, illetve még nem vette át a jegyét jelentkezzen minél hamarább a plakáton megadott elérhetőségen, mert a meg nem erősített telefonos, személyes és egyéb érdeklődéseket, "talán 6-an jövünk", "még nem tudjuk hányan leszünk" megjegyzéseket nem tekinthetjük konkrét megrendeléseknek, foglalásoknak. Lassan össze kell állítanunk az asztalokat, és meg kell húznunk a határt, mennyien férünk be, az esetleges későn jelentkezőknek csak az oldaltermekben tudunk helyet biztosítani."


Hétvégén pedig nyugodtan elsétálhatunk a losonci múzeumainkba, a Nógrádi Múzeum és Galériában SALVADOR DALÍ: Isteni színjáték és más művek című tárlat vár ránk, a felújított Városházán megnyitott Városi Múzeumban pedig február hónapban a környékbeli késkészítők állítják ki munkáikat.

Kellemes időtöltést mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése