2018. február 14., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 21.

Nem csak a húszéveseké a világ... - tudjuk a közismert dalból. A mai Bálint-napi könyvajánló is azt állítja: sosem késő! Negyven felett is ránk találhat a szerelem... :-)
A kötetet a Nógrádi Könyvtár polcain érdemes keresni.


Dr. Belső Nóra 
Sosem késő 
Szerelem negyven felett
Jaffa Kiadó, 2016

Elváltunk, magunkra maradtunk, esetleg soha nem is volt stabil kapcsolatunk? Egy társra vágyunk, de ez hiú ábrándnak tűnik a kizsigerelő munka, a gyerekek és a mindennapi, apróbb-nagyobb nyűgök mellett, hiszen már az is eredmény, ha időben elvonszolhatjuk magunkat az ágyig? Egyáltalán: lehetünk még boldogok, vagy most jön a feketeleves, és a legokosabb, ha azzal vigasztaljuk magunkat: az egyedüllét nem más, mint az élet más területein elért siker ára? Biztos, hogy nincs más megoldás?

Dr. Belső Nóra gyakorló pszichiáter, aki nap mint nap találkozik magányos és elkeseredett nőkkel, férfiakkal. Sosem késő című könyvében határozottan állítja: nincs az az életkor és élethelyzet, amelyben ne volna választási lehetőségünk. A szerző generációról generációra haladva elemzi korunk legégetőbb emberi problémáit. Hogyan dolgozzuk fel csalódásainkat? Fellobbanhat-e még a tűz két ember között, ha már csak alig-alig pislákolnak érzelmeik? Mit válasszunk, ha a mérleg egyik serpenyőjébe egy új és váratlan szerelem, a másikba viszont biztonságot adó és mit sem sejtő családunk kerül? Nem kínos-e negyvenen túl az interneten keresni partnert? És az örök dilemma: karrier vagy család? A Sosem késő hiteles, valóságból kölcsönzött példái arra biztatnak, hogy negyven felett is merjünk az ösztöneinkre hallgatni, és használjuk erőforrásainkat, megszerzett bölcsességünket.

DR. BELSŐ NÓRA a gyógyító munka mellett kutató és oktató is. Szakterületei a depresszió és más hangulatzavarok, a pánik, de behatóan foglalkozik kifejezetten nőket érintő problémákkal, mint amilyen a szülés utáni, illetve a változókori depresszió és szorongás.

(szöveg és kép forrása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése