2018. február 4., vasárnap

Programajánló február 5-11.

Azt nem tudom, hogy a medve, miután február 2-án kijött a barlangjából, megijedt-e az árnyékától vagy sem, tehát azt sem tudom milyen időt jósolt, azt viszont tudom, hogy az előttünk álló héten milyen kulturális eseményekre lesz érdemes ellátogatni Losoncon.


Mindjárt hétfőn, azaz február 5-én ismét a Nógrádi Könyvtár olvasótermében találkoznak a könyvek iránt érdeklődők. A „Szótértők” 17.00 órakor kezdődő találkozóján Három érdekes könyv lesz terítéken, mindenkit szeretettel várnak.


Másnap a Matica Slovenská losonci épületébe lesz érdemes elsétálni, hiszen ott 17.00 órától a pinci Kelemen László gyűjtő állítja ki Elfeledett kincseit (Zabudnuté poklady). Többek között történelmi képeslapokat, postai bélyegeket, pénzeket a világ több országából, söralátéteket és érdekes gyufásdobozokat. A kiállítás március 9-ig tart, hétfőtől-péntekig 8.30 – 15.30 óra között látogatható.


Aki már megnézte a Nógrádi Múzeum és Galériában a Dalí kiállítást, de az is aki még nem nézte meg, viszont szereti Vincent van Gogh műveit és érdeklődik az élete iránt, no éppen nekik ajánlom a Loving Vincent (S láskou Vincent) című 95 perces filmet, amelyet február 8-án és 9-én a losonci Apolló Moziban vetítenek.

Február 9-én (pénteken) 17.30 órától tartja évzáró/évnyitó tagsági gyűlését a Csemadok Losonci Alapszervezete a Kármán József Alapiskola termében. Minden tagot és érdeklődőt szeretettel várnak.

Február 10-én (szombaton) ismét Karnevál a jégen a losonci korcsolyapályán. A délelőtt 10.00 órakor kezdődő rendezvényre nem csak a gyermekek, hanem egész családok is jelmezt ölthetnek, a figyelmes zsűri különböző díjakat oszt majd ki.


Vasárnap (február 11-én) délelőtt is városi rendezvényre várják az érdeklődőket, ezúttal a piacra, illetve annak épületébe, ahol temetik a nagybőgőt, gyártják a kolbászt, mulatoznak reggel 8-tól délután 2-ig. A kolbásztöltő versenyen kívül, hagyományos disznótor, kézművesvásár, népzene, néptáncegyüttesek fellépése, tombola és sok egyéb várja az érdeklődőket.

Aki vasárnap mulatozáson kívül kreatív alkotásra is vágyik, és nem áll tőle távol a szürrealizmus, az jelentkezzen be a Nógrádi Múzeum és Galéria alkotóműhelyébe, amely délután 14.00 – 17.00 óra között valósul meg.

Kívánok mindenkinek tartalmas napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése