2016. május 16., hétfő

JÁTÉK színházi belépőjegyekért

Amint azt már többször beharangoztam, a losonci Kármán József Színház (nem színkör: SZÍNHÁZ!) legújabb bemutatójára belépőjegyeket lehet nyerni a blogon, egészen pontosan mától.
Az idei bemutató dátuma 2016. június 1-2-3. (szerda, csütörtök, péntek), időpontja 19.00 óra, helyszíne pedig a B.S Timrava Színház emeleti kamaraterme, amely a bejárat fölötti ablakok mögött található…

A darab: Boris Vian: Medúza-Fő  (vígjáték)

Mivel rendelkezésünkre áll a losonci anziksz oldalain a KÁRMÁN SZÍNHÁZ elmúlt történéseinek TARTALOMJEGYZÉKE az online színházi archívummal együtt, amely az egyes darabok műsorfüzeteit, plakátjait és egyéb dokumentumait tartalmazza, mostani játékunk válaszait is ott lesz érdemes keresgélni.

1. Éppen 10 évvel ezelőtt a társulat „A Herner Ferike faterja” című művel boldogította Losonc közönségét, amelynek rendezője Krizsik Alfonz volt. A darab műfaji megjelölése a szerző szerint „Istendráma”. Ki is a szerző?
a. Egressy Zoltán
b. Háy János
c. Spiró György

2. Ha már az imént szóba került az „Istendráma” kifejezés, volt olyan háromszereplős darab, amelyben a társulat vezetője, Csák István, egyenesen „Isten” szerepébe bújt (a műsorfüzet szerint is…). Segítségképpen mutatok a darabból egy fényképet.
Melyik darab is ez?   


a. A peron
b. Disznójáték
c. Johanna második halála

3. A hűséges nézők bizonyára emlékeznek rá: nem oly rég a társulat egy olyan darabot mutatott be, amely egy liftben játszódik. Főszereplője Setény Öcsi volt, de szerepelt benne többek között egy apáca meg egy próbabábu is. Mi a darab címe?
a. A reykjavíki lány
b. Antigoné New Yorkban
c. Berlini liliom

4. A társulat a mindenféle műfaji sokszínűség mellett a különböző megvalósítási módokba is belekóstolt már, így például a felolvasószínházba is. 2012 decemberében a Szabó Gyula Emlékházban tartottuk az Örkény István egyperceseiből összeállított műsor premierjét, amelynek címe:
a. Használati utasítás
b. Visszatért a földre a magyar holdrakéta
c. Legmerészebb álmaink is megvalósíthatók

5. A Kármán Színház 25-ik évfordulója alkalmából, kiállítás, beszélgetések és egy kabaré-összeállítás is várta az érdeklődőket, amelyben a társulat újabb és régebbi tagjai is felléptek. Melyik évben is volt 25 éves a színház?


a. 2013
b. 2014
c. 2015

Végezetül már csak annyit kell tudni, hogy:
•    a játék helyes megfejtésének beküldési határideje: május 22. (vasárnap) éjfél, hétfőn sorsolunk.
•    a beküldés módja a szokásos: e-mailben (losoncianziksz@gmail.com) vagy az fb-n üzenetben meg kell írni a helyes megfejtések betűjelét.
•    összesen 3 db nyertest sorsolunk ki, minden nyertes 2 db belépőjegyet kap, reményeink szerint majd képesek leszünk egyeztetni a dátumokat, tehát egy nyertes elsején, a másik másodikán a harmadik pedig harmadikán megy majd színházba másodmagával…

Jó keresgélést kívánok, aki bármit nem ért, az tudja hol talál…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése