2016. május 22., vasárnap

Programajánló május 23-29.

Ebben a fantasztikus napsütésben (végre!) remélem mindenki kimozdul otthonról, legalább a hétvégén. Érdemes kimenni a természetbe, de legalább járjunk egyet a losonci parkban, ahol a bejáratnál egy termetes zöld hattyú várja a látogatókat…
A parkban vasárnap délutánonként 13.00 – 17.00 óra között a gyermekek ingyen kipróbálhatják milyen érzés lóháton ülni. A zenepavilon közelében kell a lovakat keresni…

A Galéria üzletközpontban szintén ma délután 16.00 órától gyermekeknek szóló színházi előadás tekinthető meg.

Egyébként ma délután 16.00 órától a Nógrádi Könyvtárban szlovák nyelvű könyvbemutatót és beszélgetést tartanak, Gustáv Murín: "V tieni Černobyľa" (Csernobil árnyékában) című kötete lesz terítéken.

Május 24-én (kedden) a Franz Sörfőzdébe várják 18.00 órára a világ távolabbi tájai iránt érdeklődőket, konkrétan Ausztráliában és Indonéziában szerzett tapasztalatairól mesél egy „világutazó”.

Másnap, május 25-én (szerdán) délelőtt 10.00 órára várja a B. S. Timrava Színházba a város a szlovák irodalmi művek iránt érdeklődőket. Ezúttal Pavol Boroš: Osem mesiacov pred tým (Nyolc hónappal korábban) című kötetével ismerkedhetünk meg.

Aki egész héten nem ér rá kimozdulni, az május 28-án, szombaton ismét járhat egy nagyobbat (15 km) a Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében. Ezúttal Fülek - Újbást - Mária-forrás - Medves-magosa - Dobogó-kő - Sőregi-patak völgye - Sőreg - Ajnácskő – Fülek útvonalon ismerkedhetnek meg a túrázók Balázs Csaba, ökológus vezetésével a vidék szépségeivel. Jelentkezni május 26-ig lehet, bővebb infó ITT olvasható.

És ha már a Geopark ilyen gyakran szóba kerül, nem feledkezhetünk meg arról a tényről sem, hogy közeledik a Medvesi Fotós Maraton időpontja, amelyet idén június 3-5. között rendeznek meg. Bővebb információk ITT olvashatók.
Egyébként a losonci anziksz blog jobb oldalsó sávjában nyomon követhető a rendezvény blogja is.
És szintén a jobb oldalsó sávban olvasható Gyetvai Zoltán blogja, aki szintén aktív részt vállal a Medvesi Fotós Maraton programjában, különleges fotózási technikájával.

És még egy tényről ne feledkezzünk meg: ma éjfélkor lejár az aktuális JÁTÉKUNK beküldési határideje, amelyen ezúttal a losonci Kármán Színház legújabb bemutatójára lehet belépőjegyeket nyerni.

Egy hét múlva már a júniusi előzetes programajánlóval szeretnék az olvasóknak kedveskedni, remélem addig minden érdekes rendezvény időpontja kiderül (és a szervezők értesítenek is róla).

Kívánok nagyon-nagyon-nagyon kellemes májusi napokat, szép élményeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése