2016. május 23., hétfő

A belépőjegyeket nyerték...

Egy egész hét állt rendelkezésére mindazoknak, akik ingyen belépőjegyekhez szerettek volna jutni a Kármán Színház legújabb bemutatójára, de úgy látszik a többség pénzzel is szeretné megtámogatni a losonci színházat... :-)
Miért mondom ezt? Mert ugyan a blog statisztikai adatai szerint a játékot tartalmazó bejegyzést több százan megnézték, sőt a facebook oldalon is jelentős mozgás volt tapasztalható - a helyes megfejtéseket mindössze heten keresgélték ki és küldték be időben.
Lássuk előbb a kérdéseket és a helyes válaszokat (a kiemelt válaszra kattintva nyílik az adott cikk, amely egyébként a tartalomjegyzékből is elérhető). 

1. Éppen 10 évvel ezelőtt a társulat „A Herner Ferike faterja” című művel boldogította Losonc közönségét, amelynek rendezője Krizsik Alfonz volt. A darab műfaji megjelölése a szerző szerint „Istendráma”. Ki is a szerző?
a. Egressy Zoltán
b. Háy János
c. Spiró György

2. Ha már az imént szóba került az „Istendráma” kifejezés, volt olyan háromszereplős darab, amelyben a társulat vezetője, Csák István, egyenesen „Isten” szerepébe bújt (a műsorfüzet szerint is…). Segítségképpen mutatok a darabból egy fényképet.
Melyik darab is ez?

a. A peron
b. Disznójáték
c. Johanna második halála

3. A hűséges nézők bizonyára emlékeznek rá: nem oly rég a társulat egy olyan darabot mutatott be, amely egy liftben játszódik. Főszereplője Setény Öcsi volt, de szerepelt benne többek között egy apáca meg egy próbabábu is. Mi a darab címe?
a. A reykjavíki lány
b. Antigoné New Yorkban
c. Berlini liliom

4. A társulat a mindenféle műfaji sokszínűség mellett a különböző megvalósítási módokba is belekóstolt már, így például a felolvasószínházba is. 2012 decemberében a Szabó Gyula Emlékházban tartottuk az Örkény István egyperceseiből összeállított műsor premierjét, amelynek címe:
a. Használati utasítás
b. Visszatért a földre a magyar holdrakéta
c. Legmerészebb álmaink is megvalósíthatók

5. A Kármán Színház 25-ik évfordulója alkalmából, kiállítás, beszélgetések és egy kabaré-összeállítás is várta az érdeklődőket, amelyben a társulat újabb és régebbi tagjai is felléptek. Melyik évben is volt 25 éves a színház?
a. 2013
b. 2014
c. 2015

És akkor jöjjenek a helyes megfejtők (elnézést a kivitelezésért, a nyomtatóm sztrájkol):


Mivel ma jó sok egyéb dolgom akadt, a legkézenfekvőbb megoldást választottam: anyukámat kértem fel a sorsolásra. (Legyen neki is öröme).
Tehát az alábbi 3 játékos mindegyike kettő darab belépőjegyet kap a Medúza-Fő című produkcióra:

Gratulálok!
Az előadások június 1-2-3. (szerda-csütörtök-péntek) este 19.00 órakor kezdődnek a B. S. Timrava Színház első emeleti termében. Ideális az lenne, ha a 3 nyertes 3 különböző napon nézné meg az előadást, de amennyiben nem sikerül időpontot egyeztetnünk, akkor alkalmazkodunk...
A jegyek kezdés előtt a helyszínen névre szólóan várják majd a nyerteseket, addig kérnék szépen tőlük egy e-mailt vagy üzenetet, kinek melyik nap felel meg. Köszönöm!

A többi játékost is sok szeretettel várjuk az előadásra, jegyek már kaphatók a B. S. Timrava Színházban, a Phoenix Könyvesboltban, illetve foglalhatók Csák Istvánnál a 0905113377 telefonszámon, vagy nálam a losoncianziksz@gmail.com e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése