2018. december 4., kedd

Ismét ADVENTI FORGATAG Losoncon!

Amint azt már a havi programajánlóban is leírtam, decemberben egy sor hagyományosnak mondható rendezvény vár ránk Losoncon. Ezek közül most a szintén hagyományosnak mondható ADVENTI FORGATAGRÓL szeretnék írni pár sort - kedvcsinálónak.

(Kép forrása)

Tekintsünk picit vissza, a blog ehhez kiváló segítséget nyújt :-)
Először 2015 decemberében valósult meg hasonló rendezvény, akkor még a Phoenix Könyvudvar szűkösebb körülményei között. A Csiribiri Játszóházként meghirdetett eseményre már akkor is sokan voltak kíváncsiak, az összegyűlt cipősdobozos ajándékok mennyisége pedig minden reményt fölülmúlt.

2015-ben az ajándékokat maci őrizte :-)

A következő évben a szervezők már Adventi forgatagként hirdették az eseményt és a helyszín a Kármán József Alapiskola és Óvoda lett. Itt olvasható a beharangozó, ITT pedig az ismét bőségesen összegyűlt ajándékok további sorsa. (a belinkelt cikk végén pedig a fotók is kikereshetők).

2016-ban is rengeteg ajándék gyűlt össze

Tavaly ismét az alapsuli adott otthont az egyre bőségesebb programot ígérő ADVENTI FORGATAGnak, természetesen az érdeklődők is egyre nagyobb számban érkeztek. Ezúttal az ajándékozás egy más formáját próbálták ki a szervezők, ennek eredményéről ITT olvasható egy képes összefoglaló.

2017-ben az ajándékozás formája picit módosult
No de térjünk vissza az idei forgataghoz!  


December 8-án, azaz szombaton, szokás szerint már reggel 9-től zajlik majd az élet az alapiskola termeiben és udvarán, érdemes családilag érkezni, mindenki találhat neki tetsző elfoglaltságot. Hiszen lesz:
- a legkisebbeknek RINGATÓ foglalkozás
- a nagyobb gyermekeknek kézműves foglalkozások
- a mozgás kedvelőinek sportversenyek
- hagyományos karácsonyi finomságok kedvelőinek mézeskalács sütés
- közben az iskola diákjai is fellépnek a karácsonyi gálán
- és lehetőleg senki se hagyja ki a Helikoffer Együttes és a MIEZ műhely koncertjét
- hogy ne csak a lelkünk és a szellemünk telítődjön, a szervezők karácsonyi puncsot és töltött káposztát is ígérnek...És igen, idén is lesz cipősdobozos ajándékgyűjtés, az ajándékokat Böjte Csabához juttatják el a szervezők. A cipősdobozba a meglepetéseket a szokásos módon érdemes csomagolni:
Ajándékok összetétele (mindenből valami):
1. ruhanemű (sapka, sál, zokni, alsónemű, harisnya, stb.)
2. tisztálkodási kellékek (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, stb.)
3. kreativitást fejlesztő ajándék (toll, kifestő, füzet, jegyzettömb, könyv, stb.)
4. személyre szóló ajándék (plüss, kisautó, kirakós…)
5. édesség (csoki, cukorka, stb. – de még jóval a lejárati határidő előtt!!!)
"Mert adni jó!"


Ezt pedig ide másolom, mert benne van a lényeg :-) (forrás)

Egy olyan nap, amikor öröm volt adni és öröm volt kapni is, de a legnagyobb öröm, hogy ennyien együtt voltunk, kicsik, nagyok, öregek és fiatalok... egymásra mosolyogtunk, együtt énekeltünk, együtt főztünk, együtt ettünk és egyszerűen csak együtt voltunk :) egy manapság ritka szó - ÖSSZEFOGÁS - nálunk újra értelmet kapott, megerősödött, és hálás köszönet mindenkinek a gördülékeny együttműködésért.

Találkozunk szombaton az ADVENTI FORGATAGON!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése