2018. december 12., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 60.

Amikor Losoncon bezárt a Phoenix Könyvesbolt és a bolt kínálatára épülő könyvajánlók helyére az "újratöltött", leginkább a Nógrádi Könyvtár polcain található könyveket kezdtem ajánlani - nos azóta eltelt 60 hét. Úgy nagyjából :-)
Szerencsére a Phoenix tulajdonosa Varga Tomi nem feledkezett meg rólunk, a mai köteteket is ő ajánlja. Sőt karácsonyi akciót is hirdet: minden új és antikvár könyvre 50 százalékos kedvezmény!

Bene János, Dr. Szabó Péter
Huszár Almanach I-II. 
1938-1945 
Magyar királyi hivatásos és tartalékos honvéd huszár tisztikar A-K, L-Zs 
2 kötetben
Fapadoskönyv Kiadó 


Jelen kötetünk 611 hivatásos és 1155 tartalékos huszártiszt, illetve néhány frontszolgálatot teljesített méneskari tiszt életrajzi adatait tartalmazza, akik a lovasságnál kapták kiképzésüket, s elsődlegesen az 1938 és 1945 közötti időszakban, vagyis legalább az 1938. novemberi felvidéki bevonulásig aktív tagjai voltak a Magyar Királyi Honvédségnek.
Többévi kutató- és gyűjtőmunka eredménye ez az adattár, melyet elsősorban a még élő magyar királyi huszártisztekre, illetve hozzátartozóikra gondolva készítettünk el. Emléket állítottunk egyúttal azon egykori honvéd huszártiszteknek is, akik a II. világháború hadszínterein vesztették életüket, hadifogságban haltak meg, vagy az 1945 utáni kommunizmus áldozataivá váltak.
(748 oldal )
Karácsonyi akcióban most a 2 kötet 44 euró helyett csak 20 euró. 

Könyveket rendelni, érdeklődni Varga Tominál lehet a tomute@azet.sk e-mail címen vagy a 0907 872 540 telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése