2017. december 7., csütörtök

Adventi dolgaink :-)

Természetesen most a közös adventi dolgainkról ejtek némi szót, az otthoni adventi dolgait mindenki intézze saját belátása szerint :-)
Holnap, azaz december 8-án (pénteken) délután 17.00 órától Kováts Marcell és Écsi Gyöngyi adnak ADVENTI KONCERTET a losonci Szabó Gyula Emlékházban.


Écsi Gyöngyi mesél, énekel, elragadó személyisége mindig elvarázsolja a közönséget. Kováts Marci pedig mindenféle régi hangszeren játszik, fújja, tekeri, egyéb módon lehel életet a furulya, tekerőlant és egyebek testébe...
Biztos vagyok benne, hogy maradandó élményben lesz része, aki 5 órára elsétál a Szabó Gyula Emlékházba. Konkrét belépődíj nincs, mindenki kedve és pénztárcája szerint fizetheti meg az élményt. És ráadásként az Emlékház IDŐ-HALLGATÁS című, Szabó Gyula képekből készült kiállítását is megtekintheti. :-)


Másnap, azaz december 9-én délelőtt a Kármán József Alapiskola felé vegyük az irányt. Annál is inkább, mivel ott idén is az ADVENTI FORGATAGBA várnak minden kedves érdeklődőt, aki közösségben, szórakozva, beszélgetve, műsorokat megtekintve, káposztaleves és puncs társaságában szeretné eltölteni ezt a szombat délelőttöt.
Szokás szerint már reggel 9-től zajlik majd az élet az alapiskola termeiben és udvarán, érdemes családilag érkezni, mindenki találhat neki tetsző elfoglaltságot. Hiszen lesz:
- a legkisebbeknek RINGATÓ foglalkozás
- a nagyobb gyermekeknek kézműves foglalkozások
- a nyelvek iránt érdeklődőknek Helen Doron bemutató
- a focilabda kedvelőinek focibajnokság
- hagyományos karácsonyi finomságok kedvelőinek mézeskalács sütés
- közben az iskola diákjai is fellépnek a karácsonyi gálán
- aki szeretne kézműves termékeket eladni vagy venni, az ne hagyja ki a karácsonyi vásárt
- a kicsik pedig a játékbörzét
- és lehetőleg senki se hagyja ki a Török testvérek koncertjét, ami várhatóan 11.30 órakor kezdődik
- hogy ne csak a lelkünk és a szellemünk telítődjön, a szervezők forralt bort, karácsonyi puncsot, káposztalevest és pörköltet is ígérnek...


- még egy fontos dolog: a szokásos cipősdobozos ajándékokat idén is gyűjtik a szervezők a Kárpátalján élő nehéz sorsú gyermekeknek (ajándékozási tudnivalók ITT). 
Idén annyiban változik a történet, hogy az ADVENTI FORGATAGBAN pénzadományokat is elfogadnak, az itt befolyt összegből majd Kárpátalján fognak bevásárolni, és ezt juttatják el a rászoruló családokhoz.
(Az előző évek ajándékozásáról ITT olvashatunk.)

Szeretném kiemelni a Török testvérek koncertjét, hiszen a magyar népzene széles skáláját játszó, Prima Primissima Junior Díjjal kitüntetett testvérek a világ számos helyén turnéztak már, Amerikában, Ázsiában,... - most pedig majd Losoncon lépnek fel. Csak nekünk! Kár lenne kihagyni! :-)
Íme egy kis ízelítő:



És amíg most a fülünkbe Tilla, Flóra és Ádám zenél, addig még esélyt adhatunk magunknak, hogy megnyerjük a SZÓFEJTŐ játék füleki vagy losonci bögréjét a hozzá tartozó kulcstartókkal együtt, ehhez csak néhány régi és ritkán használt szavunk jelentését kell megfejteni. Mint például az ámbitus, cemende vagy pilács - hogy csak néhányat említsek a 9 közül... 

Játékhoz katt ide

Beküldési határidő: péntek éjfél, szombaton az alapsuliban sorsolunk!

TALÁLKOZUNK A RENDEZVÉNYEKEN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése