2018. december 9., vasárnap

Programajánló december 10-16.

Fokozódik a karácsony előtti hangulat, akár szeretnénk, akár nem. A szombati Adventi forgatagon a losonci Kármánsuliban sok-sok mosolygó emberrel lehetett találkozni és ezt a mosolygást nem a karácsonyi puncs okozta. Hogy a következő napokban se hervadjon le arcunkról a mosoly, ismét csokorba gyűjtöttem az előttünk álló rendezvényeket.

Még ma, december 9-én karácsonyi koncerten vehetünk részt a losonci evangélikus templomban 17.00 órától. Az Ozvena vegyeskaron kívül a Serly Kórus és az evangélikus egyház kara is fellép.


December 10-én (hétfőn) Rimaszombatban 18.00 órakor a Városi Művelődési Központban Rák Viktória és Csémy Balázs valamint a Beliczay vonósnégyes Harang csendül című adventi műsora tekinthető meg.

December 13-án és 14-én (csütörtök és péntek) a losonci Köztársaság téren tartják a hagyományos karácsonyi vásárt gazdag kultúrműsorral egyetemben.

Csütörtökön Füleken a Városi Honismereti Múzeumban 17.00 órakor nyitják meg a Füleki cigányzenészek és zenekarok c. kiállítást. Ezen kívül karácsonyfadíszítés, ostyasütés és forralt bor várja az érdeklődőket.


December 14-én (pénteken) Füleken karácsonyi vásárra, délután 14.00 órakor pedig Közös nyelvünk, a zene című multikulturális zenei fesztiválra várják az érdeklődőket a Városháza előtti térre.

Losoncon szintén a karácsony jegyében telik a péntek, hiszen a zsinagógában este 19.00 órától Natascha Wright és Alfred McCrary előadásában népszerű karácsonyi dallamok és gospel zene is hallható lesz. Jegyek 15 euróért válthatók.

Rimaszombatban 18.00 órakor a Rimaszombati Kávéház szervezésében a dunaszerdahelyi maffia rémtettei lesznek terítéken Durica Kati és Szomolai Tibor könyvbemutatójának köszönhetően.

December 15-én (szombaton) Füleken hagyományosan Örvendezzünk a gimiben. A 16.00 órakor kezdődő rendezvényen a kicsiket a Mesefigurák bábszínház, táncszínházi produkció a nagyobbakat a Dobroda zenekar koncertje és táncház várja, miközben a Motolla Műhely tart kézműves foglalkozásokat.

December 16-án (vasárnap) is érdemes lesz ellátogatni a gimnáziumba, hiszen a Melódia Női Kar tartja ott immár XIV. Karácsonyi Hangversenyét. A 15.00 órakor kezdődő rendezvényen vendégelőadók is fellépnek.

December 17-én (hétfőn) Losoncon a Kármán József Színház könyvbemutatója szeretné kicsit kizökkenteni a nagy karácsonyi készülődésből az embereket. A 30 éves fennállását ünneplő csapat nem volt rest, és kötetbe foglalta az eddigi tevékenységét sok-sok fénykép és történet kíséretében. A könyvbemutató 18.00 órakor kezdődik a losonci Vigadóban.


És a 2018-as év losonci záróeseményéről is ideje szót ejteni, hiszen rohamtempóban fogynak a jegyek Varnus Xavér Jazzy Bach című koncertjére, amely december 28-án 18.00 órától a zsinagógában valósul meg.

Kívánok békés napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése