2018. május 27., vasárnap

Programajánló május 28. - június 3.

Május utolsó napjai állnak előttünk, a hétvége már június jegyében telik, és ez csak azt jelenti, hogy fokozódik a programválaszték.

Mindjárt hétfőn, azaz május 28-án a Nógrádi Múzeum és Galéria elsősorban a hölgyeket várja, hiszen 17.30 órától Varázslatos esszenciák / Čarovné esencie/ címmel tart (szlovák nyelven) előadást a nők egykori testápolási és szépészeti praktikáiról, majd a résztvevők maguk is természetes kozmetikumokat készíthetnek. Ráadásul az aroma touch masszázst is ki lehet próbálni és minden érdeklődő apró ajándékot kap. Hölgyeim, kár lenne erről lemaradni!

Aki megvette a jegyét az este 18.00 órakor kezdődő Peter Breiner zongorakoncertre az hétfőn ne maradjon otthon. A zsinagógában minden jegy elkelt.


Május 29-én (kedden) remek szórakozásban lehet része, aki Rimaszombatban jegyet vált a Hitted volna című vígjátékra. A Hernádi Judit és Kern András főszereplésével látható produkciót Verebes István rendezte. Az este 19.00 órakor a VMK színháztermében kezdődő előadásra jegyek a rimaszombati Tompa Mihály Könyvesboltban elővételben 17 eurós áron, a helyszínen 20 euróért válthatók. Bővebb infó: 0944/643 534.

Aki aznap este inkább angolul beszélgetne, az elmehet a Franz Sörfőzdébe, ahol 18.00 órától angol nyelvű társalgás zajlik majd a Fundamentum PT-nek köszönhetően.


Június és egyben a hétvége elég ütősen kezdődik, hiszen mindjárt június 1-én Rimaszombatban JúniusFeszttel nyitják a nyári buliszezont. A rendezvény gyermeknappal indul, a belépés 12 éves korig ingyenes. Lola rendezvény-nyitó produkcióját két nagykoncert követi, a Republic és az Edda művek 2 x2 órában zenél. Ezt követően Bárány Attila egy nyárnyitó afterpartyval zárja a napot.

Aki június első hétvégéjét inkább a természetben fotózással töltené, az ne hagyja ki az idei Medvesi Fotós Maraton június 1-3. között. Az esemény honlapján az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak: http://www.fotosmaraton.hu/

Vasárnapra, azaz június 3-ra ismét több rendezvény is jutott, hiszen a losonci ligetben gyermeknapi mulatságra várják a kicsiket. A délelőtt 9.30 – 12.00 óráig tartó, gazdag programot ígérő rendezvényre a belépés 1 euró ellenében lehetséges, cserébe frissítő is jár.

Ugyanaznap délután el lehet majd sétálni a Nógrádi Múzeum és Galéria kertjébe, ahol 14.30 órától megismerkedhetünk az épület és kertje történetével a Nyitott parkok és kertek hétvégéjének keretén belül. 15.30 órakor zenés irodalmi műsor következik, közben a kertben megtekinthető lesz egy fényképkiállítás, illetve az intézmény aktuális kiállításai is a termekben. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak egy vasárnap délutáni kerti piknikre a szervezők.


A hét és a vasárnapi programok csúcspontja pedig nem más, mint a 17.00 órakor kezdődő Marica grófnő című operett három felvonásban. A B.S.Timrava Színházban látható produkcióra jegyek még kaphatók.

Kívánok mindenkinek kellemes élményeket és természetesen továbbra is várom az értesítéseket az egyes rendezvényekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése