2018. május 19., szombat

Ma várnak a múzeumok!

A mai Múzeumok Éjszakáján Losoncon és Füleken is rendkívül gazdag program várja az érdeklődőket.

A Nógrádi Múzeum és Galéria 16.00 órakor alkotóműhelyekkel indít, majd egészen este 22.00 óráig az üvegkészítés körül zajlik a program, kiállítással, előadásokkal, bemutatókkal tarkítva. Közben, ehetünk, ihatunk, kávézhatunk, meséket hallgathatunk, korabeli kosztümökbe öltözhetünk. Egyebek mellett... Részletek a plakáton. Belépés 1 euróért.


A felújított Városházában lévő Városi Múzeum este 18.00 órakor kezdődik a program az udvaron. Ott az egykori vásárok, piacok hangulatát igyekeznek felidézni, ennek keretében nem csak vásárolni lehet majd, hanem kipróbálni a mindenféle kézműves termékek elkészítését is. Közben különböző folklóregyüttesek is fellépnek, sőt lehet enni-inni is. A belépés ingyenes.


Füleken is rendkívül változatos programmal készülnek a szervezők: 16.30 órakor a Városi Honismereti Múzeumban nyílik kiállítás egy katonai emlékeiből a Don-kanyarról „Hazavár-lakk” címmel, egy órával később átadják a vár új díszkapuját, amelyet Szabó Ottó készített, majd pontosan 18.00 órakor megnyitják a Fülek 1938-1945 című kiállítást és a vár alatti folyosókat. A Bebek-toronyban 18.45 órakor Gésa és a szamuráj címmel nyílik új kiállítás, közben számos kísérőprogram, fegyver és harcművészeti bemutató, Slovak Tango koncert várja a látogatókat egészen 22.00 óráig. A rendezvényre a belépés ingyenes.


Mozduljunk ki otthonról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése