2018. május 13., vasárnap

Programajánló május 14-20.

Az időjósok szerint az előttünk álló héten kissé lejjebb szalad a hőmérséklet az eddig megszokottnál, de ez nem jelenti azt, hogy az egyes rendezvényeken is hűvös lesz a hangulat.

Május 15-én (kedden) Rimaszombatban két érdekes rendezvényt is tartanak: 17.00 órától a Három Rózsa Kávéházban Göncz Kingával Juhász Dósa János beszélget,
17.30 órától pedig a Csillagházban Görbe Márk művészettörténész tart előadást a Feszty-szalonról, a kingyesi baráti körről és a Muskátli-asztalról.


Május 18-án (pénteken) a Ringató keretén belül 10.00 órára várják a kisgyermekes szülőket Porkolábné Szaniszló Márta szenzomotoros mozgásfejlesztő és Czakóné Koós Krisztina konduktor, gyógypedagógus előadására: A mozgás,a beszéd és értelem összefüggései csecsemő és kisgyermek korban. A Nógrádi Könyvtárban megvalósuló előadáson és beszélgetésen a részvétel ingyenes.

Ezt követően tartalékoljuk az erőinket szombatra, akkor ugyanis Múzeumok Éjszakája mindenfelé.
Május 19-én Losoncon a Nógrádi Múzeum és Galériában 16.00 órakor alkotóműhelyekkel kezdődik a program, majd egészen késő estig elsősorban az üvegkészítésről esik szó. Közben korabeli ruhákba lehet öltözni, enni-inni és akár meséket is hallgatni…

A Kubinyi tér másik oldalán a Városházában lévő Városi Múzeumban este 18.00 órakor kezdődik a program az udvaron. Ott az egykori vásárok, piacok hangulatát igyekeznek felidézni, ennek keretében nem csak vásárolni lehet majd, hanem kipróbálni a mindenféle kézműves termékek elkészítését is. Közben különböző folklóregyüttesek is fellépnek, sőt lehet enni-inni is. A belépés ingyenes.


Füleken sem kell otthon unatkozni szombaton, hiszen rendkívül változatos programmal készülnek a szervezők: 16.30 órakor a Városi Honismereti Múzeumban nyílik kiállítás egy katonai emlékeiből a Don-kanyarról „Hazavár-lakk címmel, egy órával később átadják a vár új díszkapuját, amelyet Szabó Ottó készített, majd pontosan 18.00 órakor megnyitják a Fülek 1938-1945 című kiállítást és a vár alatti folyosókat. A Bebek-toronyban 18.45 órakor Gésa és a szamuráj címmel nyílik új kiállítás, közben számos kísérőprogram, fegyver és harcművészeti bemutató, Slovak Tango koncert várja a látogatókat egészen 22.00 óráig. A rendezvényre a belépés ingyenes.


Május 20-án (vasárnap) délután 15.00 órakor Énekkari hangversenyt tartanak a losonci Szűz Mária látogatása templomban. Közreműködik a Zoboralja Zsérei Női kar, amely már a délelőtti szentmiséken is megszólal. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Továbbra is érvényes, hogy aki nem szeretne lemaradni a Marica grófnő losonci előadásáról június 3-án, az váltsa meg időben a jegyét.

Kívánok mindenkinek élménydús napokat, továbbra is várom az értesítéseket a rendezvényekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése