2018. május 20., vasárnap

Programajánló május 21-27.

Nagyjából még másfél hétig élvezhetjük a májusi esőt és napsütést, utána majd jön a júniusi… 😊
 

Ma délután 15.00 órától Énekkari hangverseny a Kubinyi téri katolikus templomban, fellép a Zoboralja Zsérei Női Kar.
Az előttünk álló hétre is számos érdekes programot találtam, érdemes lesz kimozdulni.


Mindjárt hétfőn, azaz május 21-én Régizenei koncertet tartanak a rimaszombati Csillagházban. Az este 19.00 órakor kezdődő koncerten a Róbert Šebesta, Ronald Šebesta és Igor František zenészekből álló Lotz trió a basszetkürtöt szólaltatja meg.

Aki ugyanaznap inkább filmet nézne, az menjen Losoncon a Franz Sörfőzdébe, ahol 19.30 órától vetítik a Floridai álom /The Florida Project / című amerikai filmet.

Rimaszombatba
kedden (május 22.) Boris Filan és fia, Oliver érkezik, hogy este 18.00 órától a VMK színháztermében úti élményeivel, emlékeivel és egyéb történeteivel szórakoztassa a


Május 24-én (csütörtökön) este 19.00 órától a Szabó Gyula Emlékházban Mendelssohn-Bartholdy, Brahms, Schubert és Schumann művei csendülnek fel az Ensemble Ricercata előadásában.  


Május 26-án (szombaton) igazán bő választék nyílik a programokból.
A Kármán József Alapiskola és Óvoda udvarán (egészen pontosan az ovi udvarán) CSALÁDI NAPOT tartanak. A reggel 9 órakor kezdődő rendezvényen a legkisebbeket Ringató foglalkozás várja, a nagyobbakat kézművesfoglalkozások, sportversenyek, 8 méteres mászófal, a Mesefigurák Bábszínház, a Pitypang tánccsoport műsora, Hajni és a Fiúk koncert, táncház. Az apukák, anyukák, nagyszülők kedvenc süteményüket benevezhetik a SÜTICSODA címért folyó versenybe. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!


Aki ugyanaznap az oviudvar helyett inkább a természet lágy ölét választaná, az csatlakozhat a Novohrad-Nógrád Geopark által szervezett Fülek - Korlát - Várgede - Ajnácskő - Fülek útvonalat bejáró vezetett gyalogtúrára. Indulás reggel 8.00 órakor a füleki Városi Művelődési Központ elől, jelentkezési tudnivalók a plakáton.


Azt nem tudom a Családi nap és a túra mikor érnek véget, de a füleki Pincesoron szombat délután Szent Orbán napi borkóstolót tartanak. A 14 órakor kezdődő kóstolóra a belépés 5 euró ellenében lehetséges.

Kellemes napokat kívánok!
(a képekre kattintva azok nagyobb méretben nyílnak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése