2018. május 6., vasárnap

Programajánló május 7-13.

Az előttünk álló hét gyakorlatilag anyák napjától anyák napjáig tart, hiszen Magyarországon május első, Szlovákiában pedig május második vasárnapján ünneplik ezt a napot. Hogy az anyukákon kívül a család többi tagja is jól érezze magát, ismét összegyűjtöttem a heti rendezvények kínálatát.


Mindjárt hétfőn, azaz május 7-én a Nógrádi Könyvtárba lesz érdemes ellátogatni, ott ugyanis 17.00 órától Böszörményi István tart előadást. Ezúttal Madách: Az ember tragédiája című művének losonci bemutatóiról esik szó. A belépés ingyenes.

Május 9-én (szerdán) 13.00 órakor tartja a város a szokásos koszorúzást a Kármán József Alapiskola előtti emlékműnél, a műsorban fellépnek az iskola tanulói és a Rezeda énekkar.

Ugyanaznap este 20.00 órától egy 2016-ban készült lengyel-cseh filmet vetítenek a Franz Sörfőzdében Karel Krylről. A Bratříček Karel című film a filmklub keretében tekinthető meg.

Május 10-én egy Másik Bulgária mutatkozik be Losoncon. Csütörtökön 17.00 órakor Andrej Andreev fényképkiállítását nyitják meg a felújított Városházán (június 10-ig tekinthető majd meg). Kísérőprogramként a Balkansambel zenekar játszik és bolgár ételkülönlegességek is megkóstolhatók majd. Akinek megtetszik a Balkansambel zenéje, az 19.00 órakor elmehet a koncertjükre is a Franz Sörfőzdébe. Oda a belépő 4 euróért váltható.


Május 11-én (pénteken) Ďurica Katarina fiatal írónővel lehet beszélgetni a füleki Városi Könyvtárban 17.00 órától.

Május 12-én (szombaton) Losoncon immár 6-ik alkalommal rendezik meg a Míľa pre mamu elnevezésű akciót, amely során (nem csak) az anyákat és gyermekeiket várják a Köztársaság térre. Délután 14.00 órától közösen megteszik a szimbolikus egy mérföldet, amellyel az édesanyák előtt tisztelegnek. A gyermekeknek is gazdag programmal készülnek, a felnőtteket pedig Peter Cmorík szórakoztatja majd unplugged koncerttel. A belépés ingyenes.

Május 13-án (vasárnap) 15.00 órától a losonci zsinagógában tartják a Srdce na dlani elnevezésű koncertet az Anyák Napja alkalmából. A The Chamber Choir énekegyüttes fellépése előtt az egyházak képviselői is szót kapnak. A belépés ingyenes.


Felhívnám a figyelmet, arra is, hogy június 3-án a Marica grófnő operett tekinthető majd meg Losoncon, jegyek a szokásos helyen kaphatók, foglalhatók.

Kívánok boldog napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése