2018. május 2., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 32.

Bármennyire is furcsa, ma szerda (tegnap végig szombati hangulatom volt a szabadnap miatt), így nem maradhat el a heti könyvajánló sem. A közelmúltban ismét újabb könyvekkel gazdagodott a Nógrádi Könyvtár választéka, igazán van miből válogatni.
Nekem a minap az alábbi kötet került a kezembe, és valahogy nehezen lehetett letenni :-)
A kötet egy trilógia harmadik része, érdemes elolvasni mindhármat.

Fábián Janka    
Emma lánya
Egy békebeli romantikus családregény

Ulpius-ház Könyvkiadó

A trilógia harmadik, befejező része a hírhedt ötvenes években kezdődik. A kommunista diktatúra évei, majd az ötvenhatos forradalom után a Kóthay család tagjai ismét elszakadnak egymástól. Emma a lányával, Évával és az unokájával Amerikába emigrál, Tamásék azonban az otthonmaradás mellett döntenek.
A század második felének eseményeit a szélrózsa minden irányába szétszóródó Kóthay gyerekek és unokák mind különbözőképpen élik meg.
A forradalmat követő megtorlás, 1968 Párizsa, a szögesdróton inneni világ szürke, nyomasztó hétköznapjai, a Kádár-korszak békés álarca mögött a szabadság fájó hiánya, a nyolcvanas évek színes, ám sekélyes időszaka, majd pedig a rendszerváltás éppen úgy főszereplői a könyvnek, mint az egyre népesebb, sokszínű család tagjai.
A különböző szálakon futó cselekmény és a szereplők sorsa sokszor találkozik, néha egybefonódik, máskor újra külön utakon megy tovább, mindvégig a már megszokott izgalmakkal, váratlan és meghökkentő fordulatokkal.
Végül, a rendszerváltás esztendejében egy boldog-szomorú esemény során újra összegyűlik az egész család a régi, Balaton-parti házban, és az is kiderül, hogy habár végleg lezárult egy korszak, azért lesznek, akik továbbviszik Emma örökségét.

Az előző 2 rész: Emma szerelme, Emma fiai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése