2017. szeptember 17., vasárnap

Szeptemberi városnéző séta

Ma sétáltunk, sétáltunk...
(De semmilyen kis dombra nem csücsültünk le, mivel minden kis domb vizes volt.)


Találkoztunk délután fél háromkor a losonci piac előtt. Szebbik nevén Vásárcsarnok.


A kicsi de lelkes társaság innen indult útnak a füleki úton Kisfalu felé. Útközben heves kutyaugatás közepette megnéztük a Szilassy kastélyt. Kívülről persze. Sajnos még mindig nem történik vele semmi érdemleges.


Innen Szodoma felé vettük az irányt. A séta vezetőjétől, Puntigán Józseftől megtudtuk, hogy egykor nem véletlenül nevezték így a városnak ezt a részét...


A vasúti sínen álldogálva gyorsan megismerkedtünk a losonci vasút történetével is. Majd térültünk, fordultunk és egy az egykori sótörő malom és tugári fürdő mellett találtuk magunkat. Most a változatosság kedvéért sportpályák találhatók arrafelé...


Éppen eleredt az eső, így gyors léptekkel átvágtunk a vakondtúrásos mezőn Kisfalu felé. Szerencsére hoztunk magunkkal esernyőket is.


Majd álldogáltunk egy keveset a lágyan himbálózó hídon a patak fölött. Persze mindenhol ömlött a fejünkbe a sok tudnivaló. Haladtunk tovább.


Így jutottunk el a Kisfalusi kastély alá. Persze megint esett. Majd kisütött a nap. Meg esett. Meg fújt. Így szeretjük :-)


Felmentünk a dombra is, de a kastély éppen átépítés - felújítás alatt áll. Így zárt kapukba ütköztünk.


Végül visszasétáltunk Losoncra, ahol a Bég utcában érzékeny búcsút vettünk egymástól.


Persze mindenhol sok érdekes információt megtudtunk, ezekről majd a sétákról megjelenő füzetekben olvashatunk bővebben.
Mutatok viszont még egy bónuszfotót is. Ez a felújított Városháza bejáratával szemközti oldalon látható a tűzfalon. Egyszer biztos kiderül miért lett ez így... :-)


Ennyi volt a mai Losonc-Kisfalu séta képes összefoglalója. Aki velünk tartott bizonyára nem bánta meg, aki erről lemaradt, az remélem legközelebb nem marad otthon!

(Fotók: Éva, mobillal persze...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése